App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hög puls, normalt?

Hej! Jag tänkte bara höra ifall det är någon som vet vilka indikationer som gäller för pulsen under graviditeten? Är i vecka 27 och tycker att min puls är oroväckande hög vid vila, speciellt under kvällstid. Den ligger oftast runt 85-95 och har gjort de under den senaste veckan. Innan var det mest 75-80. Ogillar verkligen när man känner hjärtat slå så hårt - känns som det ska hoppa ur bröstet liksom. Så tänkte bara kolla med er om någon VET vad som gäller där? Min barnmorska säger att det är normalt då mitt blodtryck visar bra värden: 110/70 - tycker dock att pulsen är något helt annat, men ja... om någon vet så får ni gärna skriva :)

2018-12-14
Jenniferran
Jenniferran
Bebis på 12 månader

Jag hade också väldigt hög puls från v25 ungefär (dock har jag en arytmisjukdom i botten). Nämn det för bm så håller dom nog koll på både puls och blodtryck, men det är väldigt vanligt och ofarligt :) ett tecken på att kroppen är utsatt för belastning och påverkar sällan fostret

2018-12-15
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 7 månader

Tack för era svar, då ska jag försöka att inte oroa mig i onödan! Även om det är himla obehagligt när det slår så hårt och fort - känns som att hjärtat inte ska orka efter ett tag liksom, men man är väl inte van helt enkelt. Tack igen, ha en fin jul :)

2018-12-15
Jenniferran
Jenniferran

Hade precis som du i min förra graviditet. Hög puls ofta. Särskilt på kvällarna. Men alla värden såg bra ut och när jag berättade om min höga puls för barnmorskan så sade hon att det var ganska vanligt. Och ofarligt :)

2018-12-15
Okonkret
Okonkret

hade hög puls hela graviditeten å dem sa inget spec om de, frågade några gånger om de.Låg mellan 90-105. men hade även högt blodtryct (170/95)

2018-12-14
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...