App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ger snart upp

Hejsan! Jag är gravid i v.10 & har seriöst aldrig i hela mitt liv mått så här dåligt. Jag mår illa konstant, så fort jag får in något i mun flyger det ut lika fort & mitt psyke är inte bra. Jag känner mig inte stöttad från min sambo för fem öre, jag ser att han försöker men allt han gör är fel. Försöker förklara men det åker liksom inte in. Jag känner ingen glädje för barnet utan vill verkligen att allt ska vara över, vill inte mer! Det som brukade pigga upp mig har bara gjort allting värre, så varje dag känner jag mig så ensam, oälskad, hatad, fet, ful, egoistisk, idiot osv! Jag klarar inte mer nu, finns det någon som förstår hur det är jag menar & kan pusha mig framåt kanske ? Lycka till nu allihopa med era graviditeter.

2018-12-14
LinneaK98
LinneaK98
Bebis på 14 månader

Förstår precis hur det känns! Jag kräks fortfarande i v 17 men blir någorlunda hjälpt av medicin så jag kan fungera lite under dagen. Vet precis hur det är med en sambo som inte förstår och även inom vården har jag mött oförstånd och arroganta människor.
Mon räddning blev inläggning på gyn-akuten i v.8 när jag inte hade ätit på 4 veckor. Dom var väldigt förstående, ökade Lergigan och Lergigan comp och skrev ut primperan. Mott tips är att inte söka för sent, åk till gyn-akuten! Finns även en Facebook grupp som heter "hyperemesis gravidarium" som har varit till stor stöttning för mig!
Denna sida tipsar jag om för dig och din sambo! Finns en sida för anhöriga om vad det innebär med sjukdomen och hur man bäst stöttar!
http://helpher.org/?fbclid=IwAR2k4563AM7aZId5enzATGZi7ef0tinqGHhb9O6ibpqs96F77lWLgVOGRBQ

2018-12-16
HannaS92
HannaS92

Försök och prata med din sambo om dina känslor och hur du framförallt mår! Prata med din BM så att du får stöd därifrån, och kanske med dina vänner/familj?
Önskar dig all lycka!🌸

2018-12-16
Queeniie
Queeniie

Är absolut inte kul med detta illamående och förstår precis hur det är! Jag mådde så dåligt med nummer 3 att jag blev inlagd ett tag. Oavsett hur det känns nu (kände likadant som dig) så kommer det att bli bättre. Man tror det inte, men det gör det. Är ju så olika för alla men för mig blev det bättre i ca mån 3/4. Och det är värt att vänta! Jag mådde bra sedan och fick den mest underbara dotter. Jag trodde aldrig jag skulle klara det, men kan jag så kan du. Försök tänk framåt och tänk på hur det kommer att vara när du börjar må bättre igen. Försök se det lilla livet framför dig :) Det var något som hjälpte mig.
Lycka till!

2018-12-16
Snartmammatill3
Snartmammatill3

Ring till din barnmorska & berätta läget, hur du mår oså, förhoppningsvis får du ut någon medicin mot illamåendet. Har du provat åksjuketabletterna som kan hjälpa för vissa? För mig hjälpte varken dom, vanlig lergigan & lergigan comp & någon mer, de som hjälpte var primperan .. blev inlagd i totalt 3v för mitt illamående & mådde illa konstant från v6, blev diagnosernas med hyperemesis (extremt illamående) ang din sambo tycker jag du ska ta ett riktigt snack med han, berätta precis alla dina tankar & känslor. Hoppas du snart blir bättre ❤️

2018-12-16
Melker18
Melker18
Barn på 2 år och 4 månader

Hej, förstår EXAKT hur du mår!
Måste verkligen tipsa dig om medicinen Lergigan (som man dricker en till tre gånger per dag) som FUNGERAR mot illamåendet! Älskar den, låg & spydde i tre månader innan jag fick den, fråga läkare om den!
Är just nu i vecka 16 & har varit sjukskriven sen vecka 6, har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv... Har blandat annat aldrig känt mig så ful & äcklig som jag gör just nu så lovar dig att jag verkligen förstår... Alla i omgivningen har hela tiden haft de jätte lätt genom graviditeten så har inte många att prata med.. Hoppas verkligen du mår bättre snart, dom säger ju att de ska bli bättre vid den här tiden så vi får nog båda hoppas på de bättre..! Kram på dig

2018-12-16
LinneaViola
LinneaViola
Bebis på 16 månader

Hej

2018-12-15
SandraLx
SandraLx
Barn på 2 år och 4 månader

Hoppas att det kommer gå över för dig! Illamående är det absolut värsta! Jag har hyperemesis för andra gången så för mig går det inte över fören bebisen har kommit ut, så jag förstår precis hur hemskt det känns. Jag ska verkligen inte komma med någon mat eller medicinråd för inget har funkat på mig :P Det där känner man av mest själv vad som funkar.
Kräks du så mycket att det inte ens går att dricka nått så tveka inte att åka till akuten och ta hjälp av barnmorskan också för man kan få samtalshjälp osv
Lycka till nu och ta en dag i taget!

2018-12-15
Frida_josie
Frida_josie
Barn på 1 år och 7 månader

Hade kunnat vara jag som skrev detta i början av mig graviditet med sonen. Kände dock glädjen men var svårt att se ljuset i tunneln när man mår illa och ligger å spyr, trodde aldrig man skulle komma över det. Men det gör man, för mig funkade kräm, nyponsoppa och rån med smör samt coca cola att dricka. Försök få sambon att komma med något att äta precis när du vaknar å innan du går upp. Testa åksjuketabletter de lindrade lite i början sen gick jag över till legeigan comp. Var sjukskriven de första månaderna pga illamående å kräkningar klarade inte av minsta stress.

2018-12-15
Ostbåge91
Ostbåge91
Bebis på 2 månader

Jag mådde också så första tiden i min graviditet. Usch! Kände mig ledsen och ville också ge upp. Kände också att min sambo inte förstod mig, kände mig ensam. Men mycket av det handlade om att jag mådde så dåligt fysiskt. Att vara konstant illamående och känna sig snurrig tre månader i sträck tär på psyket. För att inte tala om hur trött det gör en. Men det blir bättre. Nu är jag i slutet av vecka 22 och jag har typ aldrig mått så bra i hela mitt liv. Känner mig piggare nu än när jag inte var gravid. Men jag minns den första tiden, så jag lider med dig. Det enda jag kan säga är att det blir bättre.. och skulle det inte bli så för dig så finns det hjälp att få.

2018-12-15
Idamariie
Idamariie
Bebis på 17 månader

Förmodligen då har du bara 2 skitveckor till. Efter v 12 brukar illamåendet lugna ner sig.

Ring barnmorskan och be om ett recept på lergigan comp. Det hjälper mot illamåendet. Du måste äta lite hela tiden, tom mage gör det värre. Kör skorpa eller riskaka och försök att inte tänka nu spyr jag.

Annars vila. Det blir värre när man är trött med. Drick juice eller saft då det kan bli värre av lågt blodsocker.

Du kan testa att tugga ingefära med om du törs.

Sen ska du veta att det går över! Man mår inte piss hela tiden. Jag har precis vart igenom samma fas med en 18 mån unge som inte fattar varför jag är så tråkig. Jag spydde inte ens men mådde så illa så jag kunde inte röra mig ibland. Så jag förstår verkligen att du mår skit.

Personligen var första 10 v värst förra gången med. Sen är sista månaden jobbig för man är så stor och trött.

2018-12-15
viva91
viva91
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...