App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sova utan vaggande på dagen?

Jag har en kille på snart 6 månader som sover i egen säng på nätterna utan större problem (några uppvak för ersättning och är lite orolig i perioder men oftast räcker det med att stoppa in nappen igen och hyscha lite) men dagarna börjar bli jobbiga. Han har sedan han var liten velat sova i famnen, i bärsele eller i en gungande vagn. Men nu väger han snart 9 kg så kroppen börjar säga ifrån. För det räcker inte med att vagga så han somnar utan han vill att det vaggar hela tiden, annars vaknar han. Vi kämpar med att få honom att sova längre än 30 min trots allt detta. Nu vill han även bli vaggad när han vaknar på natten. Jag är helt slut i kropp och sinne. Hur får jag honom att sova utan att ha honom i famnen och utan att vagga? För mig gör det inget om jag behöver ligga bredvid, det skulle bara vara välkommet just nu..

2018-12-14
Nalleli93
Nalleli93
Barn på 1 år och 8 månader

Det blir bättre sen jag lovar! Efter 1 år har min dotter lugnat sig rejält.

Förstår att du är trött jag hade samma visa bara i bärsele som funkade ett tag. Vagnen funka inte förens runt 9 mån. Hon sov i min famn för det mesta.

Tips är stå och vagga i famnen tills han somnat, sen väggar du minst 5 min till. Sen kan du försöka sätta dig ner, gnäller han eller för på sig sover han inte djupt nog. Så då får du börja om.

Iallafall så brukade det leda till att jag fick sitta 20-30 min innan jag behövde vagga igen.

2018-12-15
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Ligga på min mage går bort, han försöker bara krypa iväg.. Och vagnen funkar 1 av 10 gånger av att bara gå, annars måste man liksom gå och vagga samtidigt och det kan man behöva göra i typ 1 timme med tröttgnäll hela tiden. Så det tar jag till när vi faktiskt ska någonstans eller om jag verkligen behöver en promenad. Men att göra det 4 ggr om dagen och släpa ut vagnen när man bor 1 trappa upp utan hiss är ju inte skonsamt för kroppen det heller. Men att ligga och buffa rumpan ska jag prova!

2018-12-14
Nalleli93
Nalleli93

Klappa,buffa rumpan? Ordentligt så hela kroppen för sig.

Ha honom sovande på dig om det är ett alternativ, han kanske är ok med att ligga på din mage?

Jag hade samma problem med min dotter hon var över 1 år när det lugna sig och hon börja sova ensam längre perioder. Hon är fortfarande svår. Sover inte hela natten i sin säng. Vaknar mycket när det är nått, sjuk, tänder, utvecklingsfas.

Asså vagnen är ju annars bäst. Sätt i hörlurarna och lyssna på 1 timme lång podcast eller liknande och bara gå. Det är skittråkigt men det går över.

2018-12-14
viva91
viva91
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...