App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Underskott av sköldkörtelhormon

Någon här som haft underskott av sköldkörteln under tiden som gravid??? Är i vecka 6+4 och fick idag ett samtal av bm att provsvaren från blodprovet visade att nivåerna var låga. Frågade vad det berodde på men fick bara till svar att det finns olika orsaker. Så antingen behöver jag bara äta medicin ett tag eller kanske hela livet. Hittar ingen info om andra som haft det under tiden som gravid. Undrar väl mest hur det har gått för andra med samma problem och kanske besitter på mer info än det jag hittar på nätet. Redan från början kände jag att något kommer gå fel den här graviditeten och har en känsla att det här bara är början. Förra graviditeten var jättebra men förlossningen slutade tyvärr med urakut snitt. Har ju dumt nog kommit över skräckhistorier där både det ena och det andra händer. Kanske någon som haft en "normal" förlossning trots kejsarsnitt tidigare? Utan komplikationer?

2018-12-14
Vunnebunne
Vunnebunne
Bebis på 10 månader

Tillägg: Självklart var det mödravården som höjde dosen. Förlåt, amningshjärna här! :-) Och förlossningen påverkades inte alls, så försök att inte oroa dig!

2018-12-15
Babybubblan
Babybubblan
Barn på 1 år och 10 månader

Jag har haft hypotyreos (underproduktion av sköldkörteln) i tio år. Förutom att BVC höjde min dos av levaxin under graviditeten upplevde jag inga som helst problem och hade dessutom en riktigt bra graviditet. Jag vet att många mår dåligt, men för egen del är det inget som påverkar mig alls. Har man rätt levaxindos kan du leva helt som vanligt! Så bli inte förskräckt, även om du måste fortsätta med medicinen efter graviditeten. Lycka till, det kommer att gå jättebra!

2018-12-15
Babybubblan
Babybubblan
Barn på 1 år och 10 månader

Jag har ätit levaxin sedan min första graviditet! Jag är nu gravid med nr 3.
Det fungerar så att om sköldkörteln har låga hormonnivåer så skickas det signaler till hjärnan att det behövs mer hormon och i samband med det så STIGER TSH. Men egentligen är hormonerna låga! Det är väldigt vanligt med hypotyreos(låg produktion av skölkörtelhormon). Har din bm sagt att du ska äta levaxin så har en läkare ordinerat det och då ska du ta exakt den dosen du fått! 😊
Med andra barnet hade jag väldigt högt tsh på 10. Jag höjde min levaxindos och hela graviditeten gick jättebra 😊 om barnet ska påverkas av sköldkörtemhormonet så ska du ha extremt högt tsh eller under en mycket längre tid!
Du behöver inte oroa dig!
Kram // sjuksköterska och tvåbarnsmor med levaxin behandlad hypotyreos

2018-12-15
Fanny halmstad
Fanny halmstad
Bebis på 9 månader

ring 1177 om du är orolig, se kan säkert hjälpa dig. Då slipper du vänta ut helgen :)

2018-12-15
lilianvanouwerkerk
lilianvanouwerkerk
Gravid i vecka 10

Gick in i min journal precis och såg att det var överproduktion?!?! Kommer inte ihåg vad bm sa till mig för jag blev lite orolig. MEN läste på fass (fick levaxin utskrivet) att man INTE ska ta dom om man har överproduktion! Och eftersom jag läste det så antog jag att det var för låga värden. Men senare när jag kollade i journalen så stod det att jag hade 12 mE/L och referens enlig 1177 och journalen är 0,3-4,2. Dom sa att det är jätteviktigt att jag tar tabletterna men vet inte om jag vågar nu. Har ju precis blivit helg...

2018-12-14
Vunnebunne
Vunnebunne

Jag hade det inte under min graviditet tror jag Ken jag fick missfall i vecka 11 och mådde verkligen skit efter det, puls ständigt på 120 och mycket andra symtom, då upptäcktes hypothyreosen, så i efterhand har jag alltid funderat om det var orsaken till missfallet, eller om graviditeten triggade sköldkörteln på något vis, gissar att jag haft sjukdomen länge då jag började äta levaxin fick jag ett nytt liv helt klart! Så det är väl viktigt att de följer proverna ofta och sätter in medicin om det behövs så du får må bra.

2018-12-14
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...