App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Orolig över pappan

Vår dotter är nu 3 veckor gammal och har emellanåt magknip om nätterna och skriker! Bad min sambo gå upp tidigt på morgonen för att byta blöjan (jag går upp om nätterna) och hör då hur han låter irriterad mot vår bebis och säger argt tyst! Han har varit pressad på sistone (dock så har han själv försatt sig själv i den sitsen) 😪 men det känns inte bra då bebis inte kan rå för att den skriker och är ledsen! Så är det med småbarn 😅 Och gruvar mig för att lämna bebis ensam med honom pga att han inte har samma säkerhetstänk som en annan! Exempelvis ställer barnbilstolar med bebis i på vår smala byrå och går och sätter på sig jackan och skorna (jag kom som tur på honom och påminde honom om att han alltid måste tänka steget längre) någon fler som haft liknande problem? 🙄

2018-12-14
Bebis på 15 månader

Som du säkert märkt själv så kan sömnbrist göra en galen :( det tär både på humöret och förhållandet. Kämpa på!

Men jag tycker du ska följa magkänslan om att inte lämna honom själv om han inte har tålamod osv.. det är verken bra för bebis eller honom att vara med varandra i irreterad tillstånd.

Sen är vi alla olicka och det tar oftast längre tid för pappor att komma in i det hela bebistänket vi mammor är med från snart beredda och älskar barnet (dem flesta iaf) redan i magen..

Prata med honom i lugn och ro när han inte är stressad irreterad osv.. berätta dina tankar och
Förklara din oro.. för förmodligen/hoppas jag att han inte själv märker eller uppfattar att han har en dålig ton osv..

:)

2019-01-31
DE85
DE85
Bebis på 12 månader

Jag tycker vissa svar är lite nonchalanta i sin ton gentemot din oro och vill säga att jag förstår dig! Jag skulle bli både arg och ledsen om jag hörde min kille säga ”Tyst!” i arg ton till vår bebis. Och att svara att han inte ska byta blöja när bebisen är missnöjd utan endast få bebisen när den är helt nöjd?! Kom igen, ni är ju ändå två om detta. Självklart ska du inte behöva curla din kille så. Prata med honom om din oro. Visst är det ok att bli irriterad men då får han väl byta på bebisen och bita ihop och sen efteråt gå in och svära ensam i ett annat rum. Hoppas det känns bättre snart!

2018-12-20
KakanV
KakanV

Det är väll klart man tappar tålamodet bland? E ju ganska jobbigt med skrik o gnäll hela tiden. Tycker inte d e så konstigt om man blir irriterad ibland

2018-12-17
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Min sambo har inte samma tålamod som mig och tycker t.ex att jag överdriver med mycket gällande vår son. Bland annat diska/koka flaskor och smörja och sköta huden eller tvätta händerna när man varit ut på stan eller Ica maxi etc. bara några exempel. Tror som ni skrivit tidigare att dom kommer in sin roll senare än oss mammor! Vi får förklara och lära ut det vi kan, vet och känner till om våra älsklingar ☺️

2018-12-17
Bebis på 3 månader

Låt inte pappan ta bebisen vid blöjbyten om han är arg. Det blir ingen bra anknytning. Låt han istället ta bebisen när den är nöjd och belåten.

2018-12-15
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Min man va sån med. Blev bättre när bebisen började le. Det tar lite längre tid för pappan att komma in i det tror jag. Sen är det inte farligt att man blir irriterad ibland. Det är jobbigt att inte få sova och bebisskrik kan driva en till vansinne.

2018-12-14
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Min erfarenhet säger att pappor inte har säkerhetstänket "inbyggt" på samma sätt som vi mammor och kan inte se vilka faror som kan hända. Men de lär sig efterhand. För vissa kommer papparollen naturligt och för andra tar det lite längre tid. Prata med honom om hur han känner kring föräldraskapet han kanske tycker den stora omställningen är jobbig.

2018-12-14
sofiejonsson
sofiejonsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...