App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

RS virus

Min dotter är 6 dagar gammal och jag har hört att det så kallade RS viruset härjar i luften under vintertid vilket gör mig lite rädd att ta ut henne.. sambon får vara den som åker iväg och handlar , lämnar o hämtar storebror på skolan osv och där finns det ju mängder med bakterier både i affärer och skola.. är det ok att ta promenader ute eller kan dom bli sjuka av viruset iallafall?

2018-12-10
karoliness
karoliness
Bebis på 15 månader

Vår dotter fick rs virus i slutet på feb när hon var 2 mån (2015) vi fick det genom att syster på 1,5 år börjat förskolan. Tror det är svårt att undvika man märker att barnet blir rosling och att andningen blir påverkad..det ser du om man tittar på bröstkorgen den arbetar intensivt. Vi blev inlagda i 2 dagar på SÖS och fick hem en maskin som skapade ånga som hon andades in funkade super bra efter ca 1,5 v var hon bättre tog dock någon månad innan det var helt borta. Tror det är svårt att undvika exponering om man har barn på förskola men som sagt undvika stora folksamlingar är ju bra då större barn och vuxna kan bära på RS men de får mer en vanlig förkylning.

2018-12-28
Matilda910301
Matilda910301

Har vart ute och gått mycket men även åkt och handlat i gallerior etc ända sen bebis kom för tre månader sen :)

2018-12-11
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Okej tack för info. Dock kan vi inte hålla vår son hemma från skolan så länge då skolan idag är obligatorisk och han kan ju inte vara ”ledig” i längre perioder heller . Vill inte att han ska hamna efter i skolarbetet och det dom gör i skolan på dagarna. Men vi sköter hygien väldigt noga såhär års så får hoppas att han inte drar med sig smittan hem.. men ute på promenader kan man vara med lillan utan att smittan följer med oss hem ?

2018-12-11
karoliness
karoliness
Bebis på 15 månader

om man har ett barn på dagis kan ju de barnet "ta med sig" smittan hem. Vår stora fick vara hemma 4 veckor när lillan kom pga smittorisken...

2018-12-11
Janniehan
Janniehan

står jättebra info om rs virus på 1177☺️Läs där och undvik folkmassor om det går såsom kollektivtrafik,affärer,varuhus mm

2018-12-10
8kee6
8kee6

Promenader kan ni ta, frisk luft ör aldrig fel 🙂 men undvik stora folkmassor som typ Ica, Coop och köpcentrum osv.

2018-12-10
Madde90h
Madde90h
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...