App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

4 månaders gröt

Hur snabbt började ni ge gröt till frukost och kvällsmat? Hur snabbt vågar man ge lite större portioner än 1 tsk av puréer ?

2018-12-08
Mashiaraa
Mashiaraa
Barn på 1 år och 7 månader

Vi gick ganska snabbt från skedar gröt till en smakportion. De tog kanske 1-2 veckor, vi märkte ganska snabbt om hans mage inte klara de då vänta vi med gröt i 1-2 dagar sen körde vi igen. Nu är han snart 6 månader och äter gröt 2 mål om dagen och vid lunch äter han även några skedar av olika grönsakspureer eller burkmat. Testa er fram om lillen klarar de med magen, går det så går de annars är det bara att vänta några dagar.

2018-12-09
miicaelanilsson
miicaelanilsson

Min 4 månaders dotter fick börja smaka bara någon sked och i början åkte allt ut, så hon var inte alls redo. Men allt eftersom så började hon faktiskt svälja det och visa tecken att hon ville ha mer, så idag äter hon ett-två mål gröt om dagen. Även banan, som var det första vi började med. Spottar dom ut allt så är dom inte redo, men sväljer dom och vill ha mer är det nog bara att köra på. :)

2018-12-09
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 7 månader

Gav inte gröt alls i början för min dotter blev stenhård i magen av det.

Vid 4 mån äter dem inte dem bara har det i munnen och smakar. Vid 6 mån började min dotter faktist äta och inte bara gegga.

Vi körde bitar ganska fort för hon gillade inte bara puré. Sen fick hon smaka vad jag åt, tuggade det åt henne först vet att det låter lite äckligt men det funkade för oss.

2018-12-09
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Vi gav typ någon tsk eller två puré vid fyra månader,, mycket åkte ut så vet inte hur mycket han faktiskt åt 😂 gröten gav vi kanske en halv portion från början någon gång ibland, ej varje dag och sen ökade vi så det blev varje dag och sen så det blev en hel portion,, vi har alltid kollat på 💩 så det är ”som vanligt” både hur ofta, mycket och konsistens,, om vi märkte att han blev hård i magen så saktade vi ner tills det löste sig

2018-12-08
MammaKotte
MammaKotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...