App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Penecilin på förskolan

Mitt barn har fått halsfluss o behöver penecilin morgon middag o kväll i 10 dagar. Anser ni att förskolan har plikt att ge mitt barn sin medicin vid lunchtid (då han inte är smittobärare längre men måste dricka upp kuren) eller måste jag vabba hela kommande vecka?! Olika på olika förskolor säkert.... Våran förskola vägrar/får inte ge tyvärr.

2018-12-07
Doris08
Doris08

Jag hade mitt barn hemma. Vår förskola har policy att inte ge penicillin just pga risk för feldocering, risk att fel barn får medicinen och att det är en begränsad tid.

2018-12-07
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Jag skulle säga samma som MalinGustafsson fast jag inte jobbar på fsk,. Konstigt att jämföra tillfällig, smittsam sjukdom med kronisk sjukdom tycker jag,. VAB (alltså möjligheten till ekonomisk ersättning när man är hemma) existerar just för sådana här tillfällen,. Du har ingen annan i din närhet som kan vabba? Tex morföräldrar får ju göra det numera

2018-12-07
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Förskolan har ingen skyldighet att ge mediciner utöver livsuppehållande sådana ex astmamedicin (endast den snabbverkande) och insulin. Detta för att vi bl.a. inte kan/ska behöva ansvara för ev felmedicinering eller att få i barnet medicin överhuvudtaget. Det är ofta svårt att få i barn mediciner. Man får antingen be om en annan dosering till morgon och kväll vilket många gånger är möjligt, komma och ge medicinen själv mitt på dagen eller vabba 😁. Mvh//Pedagog på fskl

2018-12-07
MalinGustafsson
MalinGustafsson

Våran dotter får hjälp med sin astmamedicin när det behövs. Men om hon behövde annan medicin hade jag nog vabbat eller gett henne medicinen morgon och kväll bara, kolla med läkaren. Dom har ingen skyldighet att ge medicin utan det är upp till förskolechefen att avgöra i enskilda fall.

2018-12-07
Lilsof
Lilsof

Det är ju en intressant fråga.
Hade barnet haft diabetes hade de inte haft något val. Någon måste ge barnet insulin annars kan barnet aldrig gå till förskola/skola.

Vår dotter gick i förskoleklass när hon åt antibiotika och den fröken hjälpte glatt vår dotter varje dag. Men då har jag för mig att jag lämnade en tablett varje morgon till fröken.

2018-12-07
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Ha du ett läkare intyg på att barnet måste ha medicin mitt på dagen så ska förskolan kunna ge , när jag hade de behovet så fick jag läkareintyg och fick pratat med chefen på förskolan, och sen kunde två av personalen ge mitt barn medicinen ,

2018-12-07
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...