App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ångest och depression av minipiller..?

Är det möjligt att få ångest och depression av minipiller..? Eller av andra p-piller eller p-stav? Är det någon som känner igen det? Någon som har erfarenhet..? Jag tänker att det borde vara möjligt med tanke på andra obalanser i kroppen dessa skapar.. Jag har minipiller, gesogestreal tror jag dom heter. Haft dessa i fyra månader. Jag blöder typ hela tiden, jag har oxå mått väldigt dåligt psykiskt, depression och fått problem med panikångest. Jag funderar på om det kan finnas ett samband.. Jag vill gärna höra andra som varit med om det. Jag Ska givetvis kontakta vården, men vill gärna höra om det finns fler :)

2018-12-05
Mammmamalin
Mammmamalin

Åh, hjärtat, det är såååååå vanligt! Jag själv är en av dom som aldrig kommer våga ta några hormonella preventivmedel igen. För jag upplever att mitt mående blir successivt sämre från start och sen kan jag precis som du skriver skvätta lite i tid och otid. Minipiller sägs vara "minst" hormonellt störande för kroppen, om man ska ta piller. Men känner du att det inte fungerar så testa en p-stav eller en spiral. Spiralen innehåller så otroligt lite hormoner i jämförelse med ett piller, och sitter ju dessutom lokalt där den ska verka, så vill du verkligen köra med hormoner så tycker jag att du kan testa det istället.

2021-09-15
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 17

Hej!
Jag har samma. Precis som du! Troligtvis skulle du må bättre av ett kombinerat p-piller eller p-ring. Men jag blir deppig av dom också - dock slipper du det Konstanta blödandet. Jag provade Mirena nu som sista vägen ut som bra preventivmedel men har blödigt nu ett halvår i ett jobbigt mönster med mens 14 dagar i rad mm. Jag frågade dom ändå att om man blödit konstant av pstav om detta skulle bli ett problem med spiralen. Dom sa att det behöver det inte vara.

Lider med dig. Vet inte vad jag ska ha nu - känns som jag testet allt. Dock vet jag att det måste bli eett det kombinerat p-piller. Lite sugen på att testa p ring igen. Det var ett bekvämt preventivmedel.

Jag har kört flera år på säkra perioder - men känns lite för riskfyllt nu när jag tycker mig vara färdig med barn. Vartefter kommer jag sterilisera mig.

2021-09-15
Lovefull
Lovefull

Det finns ett samband. Av alla hormonella preparat kan man få som biverkning att man är nedstämd osv. Skulle absolut kontakta de som skrev ut och be om en annan sort. Jag blev väldigt nedstämd och känslokall tex när jag åt ceracette (minipiller).

2018-12-06
rebo1002
rebo1002
Försöker

Jag har inte upplevt samma men har för mig att depression är just en möjlig biverkning av hormonella preventivmedel,. Prata med din barnmorska om hur du ska göra,. Kanske fungerar ett annat märke bättre? Jag har fått pröva mig fram till Mini-Pe, dock av andra orsaker än dina

2018-12-06
JennyLowerot
JennyLowerot
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...