App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta med blöja = sluta med välling?

Vår dotter är 2,5 år och har börjat haja det här med gå på toaletten litegrann. Vi tänkte därför prova att få henne blöjfri snart. Men hon dricker ofta en stor flaska välling innan läggdags. Hon tycker verkligen om vällingen, men har bitit sönder varenda dinapp. Vi har just nu en diskussion här hemma om vi måste ta kort välling också när vi försöker få henne blöjfri. Hur har ni andra gjort?

2018-12-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Bebis på 2 månader

Min dotter dricker fortfarande välling på kvällen 250ml, hon är 3,5 nu och har varit blöjfri på natten sen hon var ca 1,5. (gångerna som det har skett olyckor kan jag räkna på mina händer) Så man måste inte ta bort vällingen på kvällen bara för att man tar blöjan. Sen hade jag aldrig accepterat att hon biter isönder napparna hade gjort som de andra skrev och erbjudit välling i mugg 😊

2018-12-26
sofiejonsson
sofiejonsson

Lycka till!👍👊💪

2018-12-06
Freudberg
Freudberg
Bebis på 14 månaderJa det finns många varianter att köra på :)
Men oavsett vilket sätt en väljer så är det bra, precis som du säger, att ha en plan. Det är lite svettigt att potträna och alla funkar olika. Men skönt och billigare när en slipper blöjan 🤣🤣


vi körde på metoden "blöjfri på tre dagar" (ser det mer som tre steg) och det gick kanon, dottern var nästan två då. Vi började med dagblöjan och sen när vi märkte att nattblöjan var helt torr på morgonen(=kissade på pottan direkt och av med blöjan )så tog vi bort den på natten också.2018-12-06
Freudberg
Freudberg
Bebis på 14 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-12-06
Freudberg
Freudberg
Bebis på 14 månader

Yes. Vi har precis börjat prata om detta och vår dotter älskar sin välling. Så det kommer nog bli lite ledsen min när vi slutar. Men får försöka gör det på sikt liksom. Så svårt att veta hur man ska ta sig an det bara. Vill ju inte göra det för snabbt eller tvinga till att bli blöjfri om hon inte är redo.

2018-12-06
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Bebis på 2 månader

De låter klokt med en plan så ni har samma mål och förväntningar oavsett vem som är hemma just för att inte förvirra. Min 2,5 åring har precis blivit helt blöjfri. Vi slutade med vällingen på kvällen för ett bra tag sedan just för att de inte skulle bli så mycket vätska innan sovdags. Hon äter istället fil med frukt och bär eller en smörgås. Men hon kan fortfarande tjata om vällingen då lillasyster på 1 år får välling men de ger med sig när hon sedan får annan mat.
Vi får dock ta upp dottern 1 gång vid ca 00..00 på natten för att kissa och sedan brukar hon komma själv och säga till ibland vid kl 4-5. Testade utan att ta upp henne och då blev det oftast olyckor så nu funkar de mycket bättre för oss. Hon kissar rätt ofta och klarar inte en hel natt men de är nog olika från barn till barn. Sen har vi preppat med exra lakan, kissskydd, täcke, kudde och pyjamas bredvid sängen hennes så om olyckan är framme så går de fort att byta :)
lycka till :)

2018-12-06
Eliisa_86
Eliisa_86
Bebis på 15 månader

Okej. Vi kanske kan erbjuda henne annan mat. Funderar dock på att ta bort blöjan helt både natt och dag för att inte snurra till det för henne. Men vi får se. Vi får nog göra upp en plan först tror jag. 🙈

2018-12-06
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Bebis på 2 månader

*stör ju nattsömnen mycket att behöva gå upp mitt i natten och kissa plus att det lättare händer olyckor.

Ni kan ju börja att ta bort blöjan på dagen och ha den kvar ett tag på natten som start. Men skulle nog ta bort vällingen oavsett och byta ut det till något annat.

2018-12-06
Freudberg
Freudberg
Bebis på 14 månader

Blir ju väldigt mycket vätska innan läggdags. Vi Drar ner på drickat 2 timmar innan typ. Hon får såklart dricka om hon är törstig. Kan ni ge henne någon annan kvällsmat? Typ gröt, yoghurt osv?

2018-12-06
Freudberg
Freudberg
Bebis på 14 månader

Min dotter var 2,5 när hon blev blöjfri, dock så slutade vi långt innan med välling på natten. Om hon dricker en flaska välling orecis när hon ska lägga sig tror jag du nog får ta henne på toa en gång under natten... men dotter fick inte dricka så mycket en timme innan läggdax (självklart om hon va törstig) men försöker minska på drickandet innan läggdax så de inte ska ske olyckor under natten.

2018-12-05
batgirl
batgirl

Okej. Vi har fortfarande två dinappar som funkar men orkar inte köpa nya hela tiden. Får se vad dottern säger om välling i mugg.

2018-12-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Bebis på 2 månader

När vår dotter bet sönder dinapparna tog vi bort dem. Jag ville inte riskera att hon fick en stor plastbit i halsen.
Då erbjöd vi välling i mugg istället men då valde hon att sluta med välling.

2018-12-05
Norrlänning 1
Norrlänning 1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...