App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

8mån och ratar mat

Hej! Har ett barn på 8 månader, hon ratar mat och har gjort sedan vi började prova så smått vid 4 månader. Hon ammar i stort sett bara, vi kan få i henne liiite smörgåsrån eller liten mack-bit. Gillar inte gröt eller välling heller.. provat olika maträtter också och gapar nästintill inte alls för det. Söker lite pepp och tips från er som har erfarenhet av detta, hur gjorde ni? Vill inte att hon ska utveckla en "dålig relation" till mat.. //Orolig mamma (Ps första barnet)

2018-12-03
ronjaabb
ronjaabb
Gravid i vecka 35

Min dotter är exakt likadan. Va hos Bvc där jag fick mig en lite tankeställarna efteråt. Nämnde att jag gärna vill att hon äter mat ön bara ersättning. Men då sa vår barnmorska tänk om nån satte dig i en stol o bara tryckte skeden i ansiktet på dig skulle du vilja äta få!? Neee är ju självklart svaret så efter det har vi kört efter hennes takt. Jag har maten framme hon får peta på maten o så har jag bara kört på en variant så att hon väntar aig vid smaken o konstanten. Vi är på bättringsvägen inte helt men stor skillnad från att absolut inte öppna munnen till ändå tycka det är roligt o vill smaka. Lycka till.

2018-12-05
Mariaecho7mars
Mariaecho7mars

Vår dotter är 6 månader och vill inte heller ha varken gröt eller mat. Hon vill bara ha ersättning och fruktpurér. Har testat vanlig gröt, smaksatt gröt och många olika rätter men hon vill inte ha. Så vi vill oxå gärna ha tips :)

2018-12-05
TessLojjaN
TessLojjaN

Prova att blanda maten eller vällingen med bröstmjölk. Då det är en smak som babyn känner igen så kan det göra övergången till mat lättare. Man kan tex frysa in bröstmjölk i iskuber som du enkelt portionerar ut 😊
Lycka till!

2018-12-04
JosefineRoos
JosefineRoos
Barn på 2 år och 2 månader

Jag gav min son mat rätt tidigt, och ökade o ökade. Vid 9 månader slutade jag helt amma. Men då körde vi på välling på kvällen. Prova andra sorter på välling:) sen med maten så tips att barnet får äta själv, prova först med mer söta ex fruktpure osv, jag blev tvungen i början för att få min son att gilla gröt exempelvis var att ge lite fruktpure på varje sked sen minskade jag mer och mer på frukten! Sen mata jag i burkmat även om han gjorde grimaser, han åt ändå. Men lax har jag inte ännu lyckats få han att gilla. 1,3 år är han nu :) Men hon väljer kanske bort maten dålänge hon har amningen

2018-12-03
SanUno
SanUno

Min första var likadan tills jag slutade försöka mata och bara lät henne utforska maten på egen hand.

2018-12-03
Cprinter
Cprinter

Finns nappar med små hål i. Man kan sätta dit lite fruktbitar eller annat som barnet suger i sig.

2018-12-03
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Låt henne äta själv och få upptäcka☺️

2018-12-03
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...