App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Stressad och orolig över jobb

Hej! Jag jobbar som vårdbiträde på ett äldreboende. Går nu på ett grav-vik och har tjänst till mars men hon jag går för ska ha barn igen och kommer inte komma tillbaks än på länge. Min chef har sagt att jag kommer att få förlängt men jag har testat positivt i tisdags och är i vecka 5 (4+6).

2018-12-02
Juliakarolina
Juliakarolina
Bebis på 11 månader

Det är väldigt svårt att bevisa om nästan omöjligt om man blir bortvald p g a graviditet.. en arbetsgivare hittar nog skäl om det är så att de vill det.. min man blev av med jobbet när han ansökte om föräldraledighet trots att han hade fast anställning.. blev uppsagd p g a arbetsbrist mitt i högkonjukturen ( byggbranschen) .. men med det sagt så är det alltid att vara ärlig ändå det som håller längre.. däremot svårt att bevisa om man blir av med jobbet p g a graviditet..

2018-12-03
flingan32
flingan32

Jag berätta för min chef nästan samma dag som jag plussade. Var oxå vikarie då. Men visste att en skulle sluta på jobbet ganska snart och jag skulle få hennes tjänst. Men som tur var att jag hade världens bästa chef så hon anställde mig ändå. Så jag hade inga problem med det. Så får hoppas att du har en bra chef oxå.

2018-12-03
pilla79
pilla79

Din chef får inte välja bort dig som vikarie för att du är gravid, händer det kan du få hjälp av ditt lokala fack om du är medlem dvs. Det bästa är att berätta så snart du känner dig säker att berätta. Detta för att kunna hitta en vik för dig. Jag berättade väldigt tidigt för min chef vilket nog var tur då vi är 7 st föräldralediga nu på samma gång. Men som sagt din chef får inte diskriminera dig p g a graviditet.

2018-12-03
Lotta348
Lotta348

Forts: när brukar man berätta för chef om graviditet? Kommer ju nästan gått halva tiden i mars, kan man få förlängt ändå? Någon som varit i samma situation? Är orolig att bli bortvald/arbetslös pga min graviditet. Tacksam för svar :)

2018-12-02
Juliakarolina
Juliakarolina
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...