App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur lätt är det egentligen att barnet skadas i magen?

Hej! Igår var jag dum nog att luta mig över soffryggen för att ta fjärrkontrollen i soffan. Vår soffrygg är ganska smal och kanten hamna då precis där bebisen ligger. Jag fick ont i magen, en smärta som gick från magen och rätt ner i underlivet (förmodligen en nerv men ändå). Sen dess har jag inte kunnat styra bort tanken på att jag kan ha skadat bebisen. Är det möjligt? 😔 jag är gravid i v.18 om det kanske har någon betydelse?

2018-12-01
MiaHansson
MiaHansson
Bebis på 10 månader

En väninna till mig ramlade på magen i v34 och fick en tung garderob över sig ( på ryggen ) fick värkar och åkte in men de stoppade värkarna och några veckor senare kom hennes dotter fullburen och utan men. Jag har ramlat på isen när jag åkt konståkning, fast på rygg då, i v35 och det var ingen fara heller. Var på förlossningen för säkerhets skull men det är ingen fara då barnet är så skyddat i magen. Jag åker dock inte efter den händelsen däremot.

2018-12-05
flingan32
flingan32

Jag ramlade i vecka 25 på jobbet (jobbar på förskola) och landade på magen och det var ingen fara. Så jag tror inte det är någon fara alls. Bebisen är väl skyddad.
Grattis till bebben

2018-12-02
sundstroom
sundstroom

Du kan vara lugn, har fyra barn, sovit på magen alla graviditeter till dagen de föddes.
Jobbar inom vården och blivit sparkad av vuxna dementa människor rakt i magen utan att nåt vart fel med bebis.(dock sökt vård när det inträffade för att säkerställa att bebin mådde bra)
Man får panik en stund, men magen skyddar de små liven väldigt bra!

2018-12-01
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

Jo jag vet att dem är väl skyddade. Men man blir ju ändå nojig osv. speciellt eftersom det var en smal kant som på sig precis där bebisen ligger och jag själv har en hel del vikt så typ hängde jag mig över den kanten. 😣 Men jag har precis lyssnat på bebisen med min doppler här hemma och det låter som om den mår bra där inne med hjärtljud och ligga still vill den inte 😋😍 Så även om jag ännu är lite orolig så är jag lite lugnare. Har haft en del smärta i magen under morgonen men tror bara det är ett sammanträffande då det är den här typ växtvärk smärtan man haft sen jag blev gravid till och från och lever den nu rövare där inne just nu så lyckas den säkert sparka till något 😅

2018-12-01
MiaHansson
MiaHansson
Bebis på 10 månader

I v 30 nånting fick jag en hård smäll i magen av ett barn på mellanstadieskolan jag hade praktik på (studerar till lärare). De gjorde riktigt ont och jag hade ont ett tag efter. Nu har jag inte fött ännu men alla kontroller hos bm har sett bra ut så de verkar som att bebis är ganska tålig där inne.

2018-12-01
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...