App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föräldraledigt

Hej! Skulle någon utav er hjälpa mig, jag har fast jobb sedan 2-3 är sedan tillbaka , blev sjukskriven i vecka 10 av min gravidit , mådde jätte dåligt så tills barnet kom i år 20/2-18 så har jag varit sjukskriven sedan lever jag på Föräldrarpenning , jag tänker gå tillbaka till jobbet när barnet fyllt 1 år och fått dagis vilket betyder att de är början på mars/april . Men nu kan jag ej jobba kvällar/helger jobbar i hemtjänst kommun anställt . Har ringt min chef några gånger om hur min situation ligger till så säger hon jag ska säga upp mig för jag måste jobba kvällar och helger , och jag kan tyvärr inte jobba ingen av de. Jag har varit medlem på facket a-kassan sedan 2012 om jag säger upp mig får jag a-kassan då?

2018-11-30
Väntabarn20feb
Väntabarn20feb
Barn på 2 år och 1 månader

DU ska aldrig säga upp dej!
Det är det sämsta man kan göra.
Alternativ:
1) Ansök om förskola på obekväma tider. Då kan du få förskola när du jobbar.
2) Prata mer med arbetsgivaren. Ha facket med dej. Kanske kan du jobba mer normala tider om du är ensamstående och inte har möjlighet till avlastning.
3) Sök nytt jobb, det är oftast brist på personal inom vården, så det borde gå att få ett nytt jobb och det är enklare om du redan har en fast tjänst. Är man arbetslös så undrar många varför, särskilt när det är ett bristyrke.

Lycka till!

2018-12-01
solskensmamman
solskensmamman

Du ska inte säga upp dig! Om arbetsgivaren inte har arbete till dig så är det de som ska säga upp dig - pga arbetsbrist,. Chefen försöker lura dig för att slippa blanda in facket, arbetsgivaren måste nämligen testa omplacering först innan de får säga upp dig,. Om du säger upp dig själv får du inte a-kassa de första 45 arbetsdagarna,. Jag tycker att du ska kontakta facket direkt på måndag!

2018-12-01
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Men om de säger upp dig så får du a kassa direkt

2018-12-01
Isabell25
Isabell25

Och nej du får vänta i ca 2 månader innan du får a-kassa om du säger upp sig själv så har du ingen sambo eller liknande så har du tyvärr ingen inkomst om du inte har sparade pengar. Rekommendation är att inte säga upp dig innan du har ett nytt jobb

2018-12-01
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

Hej,

Vad är anledningen att du inte kan jobba kväll och helg? Är du ensamstående?

Kan du inte försöka hitta ett annat jobb? Det är ju tyvärr så i sjukvården att det är oregelbundna arbetstider och inget man kan vägra att jobba då är det arbetsvägran vilken leder till uppsägning.

2018-12-01
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...