App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mjölkproteinfritt

Behöver hjälp med vad jag kan äta och inte när min bebis är allergisk. Får ersättning som han ska tåla nu men han ammar fortfarande lite

2018-11-30
Gravid i vecka 36

Hej! Har ett gäng ungar med olika intoleranser,jag har bara bytt ut vanlig mjölk mot havremjölk och otley produkter.Sedan andra mjölkfria produkter. Och det finns en hård ost (jag har köpt på coop)som är laktosfri,den fixar mina barn fast de har komjölksprotein,fråga ej varför. Dietist får man mycket bra råd av oxå. Till Sonen fick jag att hämta på apoteket,välling som var mjölkfritt. Fråga,var obekväm.

2018-12-03
catharina7
catharina7

Finns även en grupp på Facebook om du har det. Heter något liknande, barn med mjölkproteinallergi. Där kan du också få mycket tips och idéer. Det bästa tips jag har är att ALLTID läsa på allt varje gång du handlar det. För de kan ha ändrat recept sedan förra gången. Det som inte står mjölkfritt på kan man alltid räkna med spår av i halvfabrikat. Men laga allt från grunden så får man bra mat. Lycka till. Vad har du för mailadress? Har en lista hemma med det man ska undvika så kan jag skicka till dig

2018-12-01
Maandiiis
Maandiiis

Hoppas du hittat bra ersättningsprodukter, men återkom gärna med frågor när du kör fast.
Generellt: det är enklare att laga allt från grunden, då har man koll....
Som Norrlänning1 skrev, ost är hopplöst. Det finns ingen bra ersättning för det.
Vi har även undvikit sojaprodukter eftersom det inte växer i Sverige och vi försöker köpa lokalproducerat även om det är svårt.
Vi har även skippat färdigmaten tex veganprodukter som är halvfabrikat. Annars är det toppen att köra på veganalternativen om man tex äter ute. Då är det garanterat utan mjölkprotein! Smidigt att välja det istället för att stå och förklara en massa.

2018-12-01
solskensmamman
solskensmamman

Här hittar du produkter som du kan använda istället för sånt som innehåller mjölk.
Jag lagar efter vilket recept som helst men byter ut allt som innehåller mjölk mot dessa produkter.
Det är väl hårdost som jag inte hittar någon bra ersättning för.

https://www.oatly.com/se/products

2018-11-30
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Fråga gärna konkret vad du undrar så är det lättare att hjälpa till. Utgå från er vanliga meny och fråga när du känner att det blir svårt. Ex potatismos blir bäst att göra på salt/vitpeppar + kockens val flytande + lite av kokvattnet. Jag sparar kokvattnet när jag häller av det och använder istället för mjölk. Blir jättebra!

2018-11-30
solskensmamman
solskensmamman

Tyvärr får jag ingen direkt hjälp av den dietisten vi haft och har kontakt med..

2018-11-30
Gravid i vecka 36

Vi fick remiss till dietist det räddade oss! Så mycket hjälp man fick

2018-11-30
batgirl
batgirl

Be om en remiss till en dietist så kan du få jättebra hjälp.

2018-11-30
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Extra viktigt att läsa på bakverk. Tex maränger är ju bara ägg och socker om du gör egna men köpta är gjorda på skummjölkspulver

2018-11-30
solskensmamman
solskensmamman

Skippa allt med mjölk, ost mm. Ersätt crème fraische och grädde i mat med iMat (svart paket 1 liter). Red för bättre konsistens. Laga från grunden eller läs på allt. Även vassla/vasslepulver mm är mjölkprotein i.

2018-11-30
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...