App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur ska jag tänka kring sambons familj?

Hej! Jag känner mig lite kluven då det kommer till sambons familj. Vi har varit tillsammans i 3 år, men jag känner mig inte som en i hans familj. Under dessa år har jag inte varit medräknad i olika saker. Tex kör dom varje jul att dom drar om vem som ska ge en julklapp till vem för 200kr. Där har jag aldrig fått frågan om jag vill vara med, övriga sambos i familjen är med. Även vid andra tillfällen som då dom ska ses eller liknande. Då har det varit frågor om min sambo ska komma och när ska han komma och hälsa på. Aldrig om när vi ska hälsa på eller om vi ska komma. Även i frågor som rör oss båda så förs det bara tal med min sambo som att det bara är han fortfarande. Jag tycker det därför är jobbigt att åka och hälsa på, för jag känner mig inte som en medlem. Och jag är även en väldigt blyg person som har svårt att ta plats och därför är det extra jobbigt då jag känner mig som osynlig i deras ögon och inte välkommen. Detta vet hans familj om, att jag är blyg och tycker det är jobbigt i stora grupper och kan få ångest. Sambon har även pratat med dom tidigare, men det har inte hjälpt. Till saken hör att nu när vi fått barn så är dom helt plötsligt övertrevliga och vill sååå gärna att jag kommer. Och frågar hela tiden hur jag mår, om vi ska komma till helgen, om vi kommer på kalaset osv. Och det är väl trevligt att bli medräknad, men det känns ändå inte bra. Just nu känns det mer som att om jag kommer så kommer lillan och det är hon dom vill träffa. Och jag vet inte hur jag ska tänka, det är väl roligt att bli bjuden och frågad om. Men det känns som det är på fel sätt, eller hur jag ska uttrycka mig. Jag tycker inte det är kul att åka och träffa dom, men jag gör det för min sambo och vår dotters skull för hon måste få träffa sin andra sida av släkten. Men jag känner mig ledsen och arg att nu är jag viktig och ska vara med på allt för vi har ett barn. Nu ska jag vara med på julklapp och nu vill dom så gärna att jag ska vara med och blir ledsna om bara sambon kommer och undrar så varför jag inte kommer. Jag vet inte vad jag ska göra eller tänka. Jag får många gånger ångest då vi ska ses, klarar inte av spontana besök eller besök på kort varsel, för jag måste ladda mig. Men vill att dottern ska ha bra kontakt med dom såklart. Vad ska jag göra?

2018-11-29
lillaFantomen
lillaFantomen
nyfödd bebis

Känns som du lägger över alla problem på hans familj. Har du aldrig räckt ut en hand till dom kanske dom trott att du inte velat ha deras gemenskap. Tänk på vilka signaler du sänt ut. O självklart är det deras ansvar att oxå räcka ut en hand men d verkar dom ha gjort nu.

2018-11-30
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Jag tänker att om din sambo informerat dom om att du tycker vissa sociala sammanhang är jobbiga så har dom inte inkluderat för att du inte ska bli obekväm eller så. Utan att du/din sambo själv får avgöra i vilka situationer du velat delta i. ibland kan hänsyn uppfattas på fel sätt om man är osäker på hur man ska bemöta andra människors "besvär". Nu när ni har barn och på riktigt är en familj kanske det känns som en självklarhet att ni alla nu kommer tillsammans?

2018-11-29
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...