App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Velig bebis..

Hallå där. Har en 7 veckors bebis som ibland efter matningen är nöjd och kan somna ganska direkt efter och håller sig i 4-5 timmar innan hon vill ha mat igen. ibland när vi matat trycker hon upp sig med bena och letar efter bröstet och blir ledsen om hon inte får det. Hon får bröstmjölksersättning 140 ml. Sen blir hon lugn och kan hålla sig i kanske 2 timmar sen letar hon igen.. Vet liksom inte vad jag ska göra för vill inte att hon ska få för mycket mat om det är för tätt inpå, samtidigt så måste hon ju få äta om hon är hungrig. Och sen har vi problemet att hon inte vill ligga i sitt babynest. Det gick jätte bra i början när vi kom hem, kanske har med det faktum att hon är 5,5 vecka för tidig och man bäddade rejält i hennes säng för att det fortfarande skulle kännas som hon låg i magen, men nu gillar hon det ej. Är det för tidigt att låta henne ligga i spjälsängen utan nestet? Självklart att man bäddar runt så att hon inte snurrar runt och så! Annars ligger hon mkt på mitt och sambons bröst men vill försöka få henne att sova i sin säng (står bredvid vår) på nätterna..

2018-11-28
alesslouise
alesslouise
Bebis på 17 månader

Så länge hon inte kräks eller bajsar ovanligt mycket så ge henne mer mat, som tidigare skrivet. När vi gick över till flaskmatning med vår 3 mån bebis så ville hon äta lika ofta som hon ammade, det resulterade i att hon bajsade ca 12-13 ggr på en dag. Det tydde på för mycket mat men nu när vi har funnit en balans så går det hur bra som helst och hon lämnar alltid en skvätt i flaskan. Så öka på maten tills att hon lämnar en skvätt i flaskan, då bör sömnen gå av sig själv också.

2018-12-01
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 7 månader

Ge mer mat!
Det ska alltid bli kvar ersättning i flaskan om man ger flaska. Då vet man att barnet är mätt.
Samma sak med amning, erbjud ofta och låt barnet äta.
Ett barn som är proppmätt sover bättre!

2018-12-01
solskensmamman
solskensmamman

Bebisar äter inte mer än dom behöver. Om dom får i sig mer än dom kan smälta så får dom så kallade överskottskräkningar. Så är hon hungrig, ge henne mat. Många bebisar vill även snutta vid bröstet även om dom ätit och är mätta för att det är en trygghet.
Lita på er dotter, hon vet vad hon behöver. Om du vill kan ni prova med en napp då hon har ätit klart. Vår dotter åt ofta i början och ville därefter stanna vid bröstet för att bara snutta och därefter somna. Kunde bli arg och leta bara för att vara nära, inte för maten. Nu får hon napp och är väldigt nöjd efter måltiden. Och som med alla levande ting så kan det se olika ut från dag till dag, ibland mat efter bara 2 timmar, kanske äter lite mindre men ofta. Ibland större måltid och håller sig några timmar.
Lycka till med lilla hjärtat!

2018-11-28
lillaFantomen
lillaFantomen
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...