App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

sömn- vill sova i famn helt plötsligt

Min son är 10 veckor gammal. sedan 5 dagar tillbaka sover han bara lugnt i min famn eller i bärsjal. När han var nyfödd sov han varannan timme och åt varannan. Han sov då i sitt mest antingen mellan oss eller i sin säng. När han blev ca 7 veckor började han sova 2 och ibland 3 timmar i sträck. Det var såå skönt och jag tänkte att nu blir det bara bättre och bättre. Men nu är det omöjligt för honom att sova längre stunder i sitt babynest trots att det är mitt emellan mig och pappan. Han somnar gott om man nattar honom grundligt men vaknar efter en halvtimme och är orolig, sparkar och vill komma upp i famnen. Först tänkte jag att det kan vara gaser men han sover ju gott i famnen. Har ni varit med om samma? Tips på vad man kan göra? Hur länge kan det vara så här?

2018-11-28
Barn på 1 år och 6 månader

Vår är snart 6 månader och har i 1 månads tid bara velat somna i famnen. Från de att han var 6 veckor gammal sov han i sin egen säng och hela natten till att nu vakna 2-3 gånger/natt och endast somna i vår famn men vi kan lägga ner han sen dock. Men tyvärr är det bara till att göra vad som krävs även om man känner att bebis skulle kunna somna själv. Jag känner iaf ingen som har äldre barn som måste gå runt och natta sina barn i famnen 😁

2018-12-09
miicaelanilsson
miicaelanilsson

Okej, skönt att det finns fler som gått igenom samma. Man får så mycket råd och tips så man vet inte riktigt hur man ska tänka. Vi får vara lyhörda för bebis behov då :) tack för svar!

2018-12-09
Barn på 1 år och 6 månader

Har haft exakt samma med min dotter som nu är 3,5 månader och tyvärr så får du bara ge bebisen det den behöver :/ vi har burit på vår dotter i famn och babybjörn alla dessa månader för hon behövde det och man ska inte förneka dom närhet. Inte förrän nu för någon vecka sen lyckades vi helt plötsligt lägga ned henne i sängen efter hon somnat i famnen utan att hon vaknar. Finns inte magisk formel tyvärr utan bebisen ska först känna sig trygg innan den kan vara trygg i att ligga ensam. Du gör dig själv en tjänst att bära och ge närhet nu för att sedan lättare skapa ett tryggt barn.

2018-11-29
Sabinica
Sabinica
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...