App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Söka jobb, hjälp mig!

Snälla hjälp mig! Jag är gravid och har bf 24feb. Jag jobbar bara som timvikarie på förskolor och har alltså inget fast eller regelbundet vilket stressar mig dagligen. Jag vill ju såklart som alla ha ett fast jobb. Kan man söka jobb i min situation? Ska man vara ärlig redan i pb med att man är gravid o så långt gången? Har man ens någon chans att få jobb? Min plan är att orka jobba till slutet på januari. Tänker att det vore så skönt att kanske veta att man har ett jobb efter mammaledighet,det vore så skönt att veta att sambon kan vara hemma o vara pappaledig och veta att jag har jobb. Vad skulle ni göra? Snälla hjälp mig.

2018-11-27
Gravid första gången
Gravid första gången
Bebis på 13 månader

Klart du ska söka jobb!

Vad är det värsta som kan hända? Att du får nej, det är inte så farligt, det betyder ju bara att du är i samma sits som nu - fast fler känner till att du finns och vill ha jobb = aningens lite bättre läge än nu.

Jag vet flera som fått jobb när de varit gravida, arbetsgivaren tyckte att det var bättre att ha en kompetent person på tjänsten även om denne var FL ett tag, än att inte ha någon som skulle komma tillbaka och jobba.

2018-12-02
solskensmamman
solskensmamman

När det gäller det där med provanställning så vet jag att man i många kommuner får en tillsvidare anställning på en gång i bristyrken, därav även vården, läraryrken och inom förskolan. Själv har jag förhandlat bort min provanställning och jag var dessutom gravid på intervjun och berättade det ( var i v 10) fick jobbet och var föräldraledig sen precis som planerat ( jobbar kommunalt) så tycker att du ska söka , det förlorar du ingenting på men vinner kanske chansen till ett nytt jobb! Tro på dig själv, sträck på dig och var stolt över ditt jobb så lär du få ett jobb på nolltid!

2018-12-02
flingan32
flingan32

Jag hamnade i lite samma läge som du men jag jobbar inom grundskolan som outbildad lärare och då får man bara anställning för ett läsår åt gången. Jag var tvungen att söka nytt jobb och fick faktiskt komma på intrevju. När familjefrågan kom på tal så var jag helt ärlig med att jag var beräknad till början av december. Trots detta (och väldigt fina referenser) så fick jag en terminsanställning även om jag var tydlig med att jag tänkte gå hem i samband med höstlovet. Detta visade sig vara ett väldigt smart drag då sonen föddes 1 månad för tidigt. Senare under våren ringde chefen upp och frågade om jag ville komma tillbaks igen på deltid så då jobbade jag 40% ett läsår medan pappan var hemma de dagar jag jobbade. Detta gjorde att vi kunde ha sonen hemma i mer än 1,5 år utan att vi behövde tänka om för mycket kring ekonomin. För oss blev detta en helt fantastisk möjlighet som funkade trots tillfälliga anställningar 😊

2018-11-28
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader

Om du vill fortsätta jobba inom förskolan ska du inte oroa dig att intr ha något jobb att gå efter mammaledigheten för det saknas alltid folk och vikaries behövs alltid. Du har erfarenhet redan så kan du ringa bemaninngsföretag eller vikariepoolen att söka jobb. Som jag vet finns det även fast anställning som vikarie också. Då är man fast hos företag sedan hyr ut till förskolor.

2018-11-27

Hej!
Jag hade valt att inte söka nytt jobb, eftersom du förmodligen kommer få en provperiod på 6 månader - innan du blir fast/tillsvidareanställd.

Jag tycker du ska vara timvikare fram tills barnet kommer, och några månader innan mammaledigheten är slut så börjar du söka massor utan olika jobb.

Otroligt få arbetsgivare ger tyvärr jobb till gravida, då dom vet att personen inte kommer vara där länge (blir stora kostnader för företaget också).

2018-11-27
sofia123456789
sofia123456789

Sök på. I värsta fall så får du inget då är du kvar i samma läge som du är nu. Det är aldrig fel att söka jobb. Kan också vara skönt att vara ärlig från start med att du väntar barn, kanske inte i ditt cv/pb men på en intervju kanske. Särskilt om du vill ha ett jobb för din sinnesfrid, att då oroa sig för att nya chefen ska bli arg för du är gravid är ju knappast bättre. Lycka till!

2018-11-27
Niseen
Niseen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...