Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försäkringskassan VAB, kan någon hjälpa mig?

Jag är jätte sjuk, magsjuka, feber, halsont osv. Det är vanligtvis jag som hämtar o lämnar barnen på förskola men känner att situationen är ohållbar just nu. Jag klarar inte att ha barnen hemma och jag orkar heller inte åka fram och tillbaka för att hämta o lämna. Kan min man vabba några timmar på för och eftermiddagen så att han kan hämta o lämna barnen? Jag är inte föräldraledig utan jobbar heltid

2018-11-25
Puffpuffpuff
Puffpuffpuff

Om den ordinarie vårdaren är sjuk så får den andra föräldern vabba.. sen får man vabba för barnaktitiviteter såsom tandläkare och bvc.. vi har tagit lågnivådagar dagar för att ha någon ersättning men tror inte att det går tyvärr att vabba någon timme för det skälet om du också jobbar heltid. Om du är sjuk däremot men vet dock inte om det gäller från första sjukdagen eller inte. Man har i alla fall en hel del speciella vab dagar för barnet om den ordinarie vårdaren är sjuk och om man har barnen hos dagmamma och hon är ensam ( alltså inga vikarier) och hon blir sjuk så får man också vabba även om dina barn är inte sjuka.

2018-11-26
flingan32
flingan32

Är barnen sjuka? Vabb gäller vara för sjukt barn.. kan han inte kompa nån timme för hämtning och lämning?

2018-11-25
GoricaZ
GoricaZ

Den enda ersättning han kan få är väl vanlig föräldrapenning på några %, då är det isf upp till arbetsgivaren om han får ledigt. Om barnen inte är hemma och sjuka så får han inte ersättning för vab. Krya på dig!

2018-11-25
Belyra
Belyra
Bebis på 15 månader

Om du har sjukintyg från läkaren och sjukanmäler dig hos försäkringskassan så kan han va hemma istället. Vet dock inte hur lätt det är att få sjukintyg vid magsjuka.

2018-11-25
Lilsof
Lilsof

Hej. Kan din man lämna o hämta ett par dagar?🙂

2018-11-25
8kee6
8kee6

Jag jobbar själv i förskola och vi har ingen regel som gäller föräldrar, bara syskon. Jag isolerar mig självklart från barnen, vi har stort hus med flera toaletter och jag rör inget i köket. Skrev inte här för att få en uppläxning. Allt jag ville veta var HUR REGLERNA ser ut vid en sådan här situation. Självklart kommer vi inte att fuska. Där av min fråga. Försäkringskassan har stängt nu så tänkte att jag kunde få ett snabbare svar här. Eftersom att vardagen börjar igen redan i morgonbitti

2018-11-25
Puffpuffpuff
Puffpuffpuff

Hej! om du är magsjuk, ska verkligen barnen vara på förskolan då? tänker mest att förskolan är de noga med just magsjuka. då ska alla vara hemma då det är smittsamt och fler kan bli sjuka. Just när det gäller VAB så tycker jag att du kontaktar försäkringskassan och frågar, så att ni inte åker på att få betala tillbaka då försäkringskassan gör stickprov ibland och ringer och kollar med förskolan och så. har din man komptid att ta ut? eller har ni nån morföräldrar eller farföräldrar som kan hjälpa till?

2018-11-25
matildastefan
matildastefan
Bebis på 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...