Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaginal förlossning vs kejsarsnitt

Hej! Jag födde min son på nu tio månader vaginalt. Enligt läkarna var det en helt normal förlossning och inget gick väl egentligen snett. Jag blev igångsatt pga att jag läkte forstervatten, skriva förlossningen tog ca 11 timmar. Men hade gått två dygn innan med smärtsamma värkar. Jag tyckte förlossningen var helt fruktansvärd och trodde verkligen jag skulle dö av smärta under slutskedet då epiduralen slutat verkat. Jag va i sån chock att jag knappt kunde ta emot min son efter att han kommit ut. Dessutom lossnade inte moderkakan så den fick opereras ut efteråt. Så nu till min fråga. Ni som fött vaginalt och som ej haft en bra upplevelse, som sedan skaffat ett till barn. Har ni valt kejsarsnitt eller vaginalt igen och hoppats på en bättre förlossning nästa gång? Jag vet liksom inte hur jag ska kunna ta mig igenom en till förlossning, och vi vill gärna skaffa ett syskon. Och ni som gjort kejsarsnitt, hur va upplevelsen jämfört med

2018-11-24
Carolinesvan
Carolinesvan
Bebis på 10 månader

Uppdatering för fjärde förlossningen: födde vaginalt i söndags med vårt fjärde barn och den gick bra med skillnaden att det nu gick mer som en vanlig förlossning, Fick värkar på kvällen i lördags, åkte in till förlossningen, hade värkar hela natten och fick vara på en avdelning först för att vänta in den aktiva fasen. När den väl kom vid ett nästa dag på dagen så var det bråttom, för då hände det grejer på kort tid, han kom vid kvart i fem på eftermiddagen. Denna gång också med lustgas men kan säga att jag hatar latensfasen och den är värre med fler barn i bagaget. Däremot så verkar det som för mig att återhämtningen är bättre efter varje barn, jag är piggare snabbare och magen drar ihop sig snabbare och jag var uppe på benen mycket snabbare än när jag blev igångsatt .. men kejsarsnitt är jag livrädd för.. och blir det fler barn så gör jag gladeligen om hela processen. Doula och min man och den underbara personalen som vi hade gör att vi kommer att återkomma. Om vi får möjligheten att få fler barn för det är ingen självklarhet har vi fått lära oss..

15 tim, 59 min sedan
flingan32
flingan32

Jag har haft tre bra förlossningar men hade en hemsk mental upplevelse med första då jag var fruktansvärd rädd för allt kring förlossning, funderade på kejsarsnitt och vägrade föda vaginalt. Gick på samtal på aurora och fick prata, både första och andra gick väldigt fort för oss, så tredje blev igångsättning 10 dagar efter bf. Trodde att jag skulle gå sönder p g a så starka värkar .. nu väntar fjärde och redo att ta revansch för jag kände inte riktigt att jag gjorde jobbet på tredje utan det var medicinerna.. man behöver prata med aurora och få perspektiv tror jag. Nu har jag faktiskt inte gått på aurora utan jag har anlitat en doula istället för att få mer stöttning omkring mig.

2018-11-26
flingan32
flingan32

Min första förlossning va fruktansvärd. Allting gick fel med smärtlindring, utdraget, barnmorska som ej lyssnade på mig och studenter som vägrade låta mig äta. Jag va totalt helt slutkörd efter 36 h när krystvärkarna äntligen behagade komma. Hade så gått in i en bubbla dör jag totalt vägrade lyssna på någon dör, inklusive min man. Av envishet gjorde jag precis tvärtom mot vad alla sa åt mig att göra. Ungen kom inte ut som han skulle så det slutade med sugklocka. Det första jag sa när han kom upp på mitt bröst va ”det här var inte värt det”. Efter några minuter tyckte jag han blev lite blå där han låg och sa till men ingen lyssnade på mig. När jag sen sa till igenom och dom till slut tittade blev det en jävla fart på dem. Men efter några dagstur hade jag iaf tagit mitt barn till mig men kändes så misslyckat allting. Blev ganska snart gravid igen och kände på en gång att det inte kom på tal att jag skulle föda igen. Men efter flera många samtal med en aurorabarnmorska kom dagen då jag födde vaginalt och hade en fantastisk upplevelse. Så mitt tips är att be din bm sätta dig i kontakt med en aurorabarnmorska och gå i samtal. Dom frågade mig om jag ville ha snitt men kände efter samtalen att jag vill ha en positiv vaginal förlossning att minnas och inte bara en dålig. Nu har jag en tredje, även den född vaginalt utan aurorasamtal. Lycka till!!

2018-11-25
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Jag har fött både vaginalt och med kejsarsnitt. Jag skulle alla dagar välja vaginalt. Snabbare återhämtning och själva operationen tyckte jag kändes jättejobbig. Men det är nog olika för alla beroende på vilken förlossning man haft.

2018-11-25
Lilsof
Lilsof

Har haft likadana känslor som du. Vattnet gick och blev igångsatt vilket har jag hört gör mer ont än vanligt fall. Tog också nästan två dag att föda. Men om jag dka skaffa ett till vill jag nog ändå föda vaginalt. Kejsarsnitt är ju en ganska stor operation och det tar ju längre tid att återhämtar sig och läker såret, har jag hört av en kompis som har gjort både. Hoppas att set andra barnet kommer ut snabbare än det här vilket har många sagt.

2018-11-25

Oj de där är så individuellt! Lyssna bara på din egen känsla!! Men jag var på väg att föda vaginalt men blev akut snittad pga komplikationer. Tyckte förlossningen eller ja hela öppningsskedet var fruktamsvärt! KanKe tabu att säga detta men jag är nog en av de få som inte "hyllar" förlossning 😝 så jag kommer begära kejsarsnitt nästa gång om de blir något. Vägrar gå igenom de där igen... alldeles föe mkt smärta :/ psykiskt med... de är mkt man ska hantera. Och jag är nog ingen sån "powerkvinna" som fixar sånt. Men sen är jag völdigt känslig för fysisk smärta... alla hanterar de olika. Lycka till med vad du än beslutar💖

2018-11-25
RoseIsland
RoseIsland
Bebis på 3 månader

Fortsättning. . Jämförelse med den vaginala? För och nackdelar ?

2018-11-24
Carolinesvan
Carolinesvan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...