App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sova på em/kväll.

Våran son på snart 3 mån blir ofta skrikig och ledsen när han ska sova på em/kväll. Till en början är det bara skrik och ingen gråt, men får han inte bli runtburen eller att man typ skakar fötterna hela tiden så övergår det till gråt. Ibland hjälper inte amning heller. Hur gör ni andra som har det likadant? Känns som om det är tråkigt att sova eller som om han vill ha uppmärksamhet hela tiden. Känns som om man bara ger uppmärksamhet hela tiden i all evighet så kommer han alltid kräva det. Vågar man låta hon ligga och skrika ett tag fast man är i rummet och se om han ger med sig till slut, eller är det för tidigt ?

2018-11-20
Gammelsmurfen1
Gammelsmurfen1
Barn på 1 år och 7 månader

Vi har alltid gjort att vi har släckt ner lite i huset för att ta det lugnare och att bebisen förstår att det är dags att varva ner, dock har vi barn som slocknar på rekordtid och har alltid gjort det, men runt 3 månaders ålder har jag ändå märkt av lite förändringar som avhjälps med mycket närhet och lugn. Själv skulle jag aldrig kunna lämna bebisen skrikandes för att de ska vänja sig vid att sova själva .. det kommer sen ändå.. fick de kommentarerna när vi hade bara ett barn men efter andra barnet så slapp vi de pekpinnarna.. många som gillar att tycka mycket .. gör det som känns bäst för dig och ditt mammahjärta och din magkänsla, den har väglett mig i mycket genom åren ( senaste 5,5 åren) . Hoppas det blir bättre snart för er!

2018-11-26
flingan32
flingan32

Om din bebis blir övertrött har man missat det sovfönster hen har. Hen kan då få insulin och adrenalin påslag och bara gråter eller skriket. Ett spädbarn vet ju inte vad trötthet är för känsla och känner sig bara orolig i kroppen. Därför är de extra viktigt med närhet när detta händer. Annars kanske hen förknippar nattningen med otrygghet och spiralen blir värre.
Man kan ju lätt också tro att nää hen kan inte va trött nu, hen sov ju för bara 30 min sen. Men när bäbisen kropp är inställd på nått spelar det ingen roll utan då är hen trött igen.

Mitt tips är att inte låta bebisen skrika ut sig utan försök i stället komma i sängs tidigare.

2018-11-23
Bliaze
Bliaze
Barn på 1 år och 9 månader

Vet inte om det hjälper för din bebis men gör ett försök på tips. Min lilla tjej var visserligen 5 mån men då blev hon ledsen och skrikig när hon skulle sova för natten (vid 19-tiden). På BVC sa de att hon kanske var hungrig även fast jag ammade henne precis innan. Vi testade med både gröt och ersättning och efter det sover hon som en stock.
Hoppas det löser sig snabbt för er!

2018-11-23
Lisasigrid
Lisasigrid
Barn på 1 år och 10 månader

Vi har börjat lägga honom runt kl 19 på kvällen, då kanske han somnar straxt innan kl 20. Det har funkat bra hela tiden, när han väl somnar. Men det är just när man ska börja söva som det blir skrik och gråt. Det känns ju nästan som om man gör fel när han blir så ledsen.

2018-11-23
Gammelsmurfen1
Gammelsmurfen1
Barn på 1 år och 7 månader

Min son sov oroligt en period i den åldern. Det gick över. Var troligtvis en utvecklingsperiod, så gick över efter ca 5 dagar. Han ville inte somna, gjorde allt för att kämpa emot. När han väl somnade så fäkta han med armarna hela natten i sömnen. Men har du annars provat att lägga honom lite tidigare? Kan hända att han är övertrött?

2018-11-21

Som någon annan skrev. Du kan aldrig skämma bort ett spädbarn med mycket uppmärksamhet. Skrik och gråt tyder på att han/hon är orolig och vill ha dig nära. Har du prövat bärsele? Jag brukar sätta min bebis i bärsele och gå runt i hemmet och småpular, sjunger lugnt, dansar, dammsuger eller vad som. Oftast så somnar han eller så är han vaken och jamsar med. Läs böcker, skaffa en bitring som barnet kan hålla och bita i medan har har hen i knät. Annars om bebben är trött kan du köra runt barnvagnen hemma.

2018-11-20
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Det är inte det att jag vill vänja bort det, mer att det kan vara bra att från början införa att man kan ligga lite själv med.

2018-11-20
Gammelsmurfen1
Gammelsmurfen1
Barn på 1 år och 7 månader

Det går inte att skämma bort ett spädbarn med för mycket uppmärksamhet eller närhet. De behöver det för att vara trygga. Visst kan du vänta en liten stund och se om han lugnar sig själv men det är inte för att vänja av honom vid närhet eller uppmärksamhet.

2018-11-20
Moivil
Moivil
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...