App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Gåvor/presenter till pedagogerna på förskolan

Hur brukar ni göra med presenter eller små gåvor på julavslutningen av förskolan? Ska man göra det? Brukar alla föräldrar gå ihop i förskolegruppen och köpa något gemensamt? Ges presenter till alla pedagoger? Och framförallt - tips på vad ni brukar ge!

2018-11-17
Okonkret
Okonkret
Barn på 2 år och 4 månader

Föräldragruppen samlar till all personal på förskolan, sex pedagoger, en kvinna i köket som alltid hjälper till vid lunch, mellanmål, i hallen och hoppar in i barngrupp när det behövs och förskolechefen. Jag köper något litet till personalen ex till påsk varsitt påskägg med en kyckling i och lite godis, man kan köpa te och kakor, någon liten tomte, ängel el.dyl. Ett tips är att fråga om allergier innan så ingen får något de inte tål 😊

2018-11-22
Rosa bullen
Rosa bullen
Barn på 3 år och 5 månader

Jag ser alltid till så att vi lägger ihop alla föräldrar på avdelningen.. I somras fick de en personlig mugg med godis i och på julen brukar de få en stor fruktkorg att dela på med alla fröknar på förskolan.. Förut kom alla med varsin å vissa ingen present så jag tog tag i de å ger från alla.. Även om fröknarna vet att dom är oerhört uppskattade så tycker dom att det är oerhört kul med en liten present 😄

2018-11-22
MarreMaggan
MarreMaggan

jag bakar lite emellanåt och brukar ta med kakor till pedagogerna på förskolan för att som sagt visa tacksamhet för arbetet de gör. jag är själv förskollärare men jobbar i förskoleklass just nu, men vet hur mycket de gör för våra barn. men som sagt det är bara för att jag vill visa tacksamhet.

2018-11-18
mirlinde
mirlinde

Jag är en förskollärare och iom man är en tjänsteman (iaf de som jobbar på kommunala fsk) så kan gåvor ses som mutor. Personligen så tycker jag att det behövs inga gåvor till pedagogerna. Vill ni visa er uppskattning så skriv ett brev eller säg det till personalen.

2018-11-18
Alionken
Alionken

Är också förskollärare och ska inte sticka under stolen med att gåvor inte är uppskattade. Men dyra ting är onödigt:) jag är som allra gladast när jag får något skapat av barnet/familjen. Tex egengjort armband, teckning, kort med något fint skrivet etc. ett litet bevis på att vårdnadshavare och barn uppskattat ens arbete värmer gott :)

2018-11-17
Freudberg
Freudberg
Barn på 2 år och 6 månader

Jobbar som förskollärare själv,, tycker de känns onödigt att få presenter, men vill man gärna ge så ge något som verksamheten skulle kunna använda, ex pussel eller liknande som barn kan ha roligt med/ lära sig. Vi fick senast ett laminerat papper där föräldrar till vars barn skulle sluta hade skrivit ihop om många saker vi gjort för dem och deras barn. Plåstra om/ vad de har lärt sig av olika teman osv. Det var uppskattat

2018-11-17
Hyrkes
Hyrkes
Barn på 1 år och 7 månader

Jag brukar inte ge och det samlas inte in något gemensamt i föräldragruppen. Men igår (sista dagen för dottern pga flytt till annan kommun) så lämnade jag en varsin chokladask till de två avdelningarna för att tacka för åren. Både sonen och dottern har gått där, så har varit där på förskolan i 5 års tid sammanlagt.

2018-11-17
LindaAE
LindaAE
Barn på 3 år och 5 månader

Om det inte är någon föräldrarepresentent som samlar så brukar små presenter duga. Jobbade som förskollärare en gång i tiden och tyckte inte heller den där traditionen även om det är visst trevlig att bli uppskattad och få present. bästa presenter jag gillade var ett julkort ett barn gjorde med en porträtt på mig och en liten blomma i en liten kruka där barnet odlade ut själv blomman till en sommaravslutning. Tips på present kan vara: små pack choklad, en blomma, glögg. Fick en gång också små pack lyxigare olja och vinäger. Lite annorlunda då julpresenter får man vissa år väldigt mycket choklad.

2018-11-17

Haha alltså niam92 din kommentar så klockren 😭 jag håller med dig, ändå ”skäms” jag att inte köpa något och slår alltid till på stort när de dags.. de uppskattas alltid hos dom men ja... 😂

2018-11-17
batgirl
batgirl

Dock finns där en resursperson men henne samlas det inte till. Kan tycka det är lite fel faktiskt

2018-11-17
Ps mamma
Ps mamma

På min dotters förskola är det en förälder som samlar ihop pengar till de tre förskolelärarna. Sen köper hon presenter till dem.

2018-11-17
Ps mamma
Ps mamma

Personligen så har jag aldrig förstått grejen med att ge personal som gör sitt jobb presenter. Visst en blomma eller liknande till hela avdelningen när barnen ska sluta eller om en pedagog byter jobb men annars så anser jag att det är onödigt.

2018-11-17
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 5
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...