App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När livet faller samman...

Jag är så förbannad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. För en vecka sen fick jag papper från polismyndigheten att jag är anmäld för misshandel av min yngste son, 2 år. Idag fick jag gå på förhör hos polisen med advokat och allt. Jag har aldrig satt min fot hos polisen innan! Mår skitdåligt! Där säger de att förskolan har anmält mig då pojken hade ett blåmärke på kinden för två månader sen och de frågade honom vart det kom ifrån och han sa då att jag hade slagit honom. För det första slår jag inte mina barn. Aldrig under några omständigheter! Pojken har varit ganska bråkig av sig under hösten och har slagit andra barn och även bitits. Det har blivit bättre nu då vi föräldrar tillsammans med förskolan har pratat mycket om detta och förstått att han inte fått lika mycket uppmärksamhet från vuxna efter sommarlovet då han blev äldst i sin grupp och de små barnen fick mer plats. Han ger sig ofta på sin fyraårige storebror om dagarna och klänger, retas men det är normalt småbarnsbeteende? Blåmärket i ansiktet kan ju komma från vad som helst? Mina barn har blåmärken hela tiden efter lekar, hopp och bus. De är små barn! Han sover fortfarande i spjälsängen som är på gränsen för liten och han kan ha legat med ansiktet mot spjälorna. Kanske storebror gav en smäll när vi inte såg? Att han sa att jag hade slagit honom? Förstår inte alls. Klart jag blir arg på honom när han är dum och har ibland fått lyfta bort honom från storebror eller fått hålla i honom så vi kan prata och få honom att förstå vad han gjorde fel. Men jag skulle aldrig slå honom! Jag fattar ingenting av detta och mitt förtroende för förskolan är förbrukat. Ska jag behöva flytta barnen till en annan förskola? Jag litar inte på ledarna längre då man kan bli anmäld för minsta lilla märke! Har någon varit med om nåt liknande? Advokaten sa att detta är väldigt vanligt? Vet också att förskolan har vissa direktiv de måste följa när saker händer men känner ändå obehag över att gå dit och hämta barnen i em... Snälla hjälp.. jag skulle aldrig göra mina barn illa. Hellre dör jag!

2018-11-15
JennySung
JennySung

Men helt seriöst, det måste ha hänt något mer än att barnet har ett blåmärke. Det måste finnas andra saker som gör att personalen har gjort anmälan.
Var och varannan unge har ju blåmärken både här och där. Som mina barn leker och röjer runt skulle jag ju blivit satt i fängelse för länge sedan om man bara räknar antalet blåmärken.

2018-12-03
Norrlänning 1
Norrlänning 1

MammaTillPojke. Är du förskollärare? Eller vikarie? barnskötare? oavsett vad är det märkligt att du inte har koll på att man har anmälningsplikt när man misstänker missförhållande i hemmet. OAVSETT ålder på barnet. Detta diskuterar man INTE med föräldrar då de ganska fort blir defensiva och "kränkta" över samtalsämnet. Personalen på förskolan är barnens röst och om de inte tar deras ord på allvar gällande ämnet, vem ska då göra det?! Har vårdnadshavare "rent mjöl" i påsen så går man med på alla utredningar som behövs för att klargöra att allt är bra hemma och sen gå vidare utan att skuldbelägga skolan som gör sin plikt! Till trådstartaren: byt inte förskola utan var TACKSAM över att du har lyhörda pedagoger som vågar anmäla.

2018-12-03
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Man skall inte fråga föräldrarna vad som hänt om det finns misstanke om våld i hemmet! Det finns riktlinjer om hur man skall gå tillväga å samverka! Med vänlig hälsning, blivande fsk-lärare

2018-12-03
8kee6
8kee6

Jag arbetar på förskola. Det jag tycker är konstigt är att de frågat en tvååring. Tvååringar förstår inte allting, tänker på helt andra saker och deras bild av en händelse kan vara helt olika den riktiga händelsen. De kan liksom klippa och klistra. Jag tycker personalen kunde ha frågat er föräldrar om vad om hänt så kanske man kunde ha fått en logisk förklaring. En sak om barnet har upprepade blåmärken, som verkar konstiga. Men att ha ett blåmärke på kinden skulle jag då inte reagera på och skulle jag det så skulle jag prata med föräldrarna först och fråga vad barnet gjort.

2018-12-03
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Hoppas att allt gått bra och att du förstår att pedagogerna måste anmäla. Hellre 1 anmälan för mycket än 1 fall till när personal hört något skumt och ett barn blir misshandlat till döds.

2018-12-02
solskensmamman
solskensmamman

Pedagogerna har anmälningsplikt, det är tyvärr så att de måste anmäla till polisen om ditt barn säger att hen har blivit slagen då det är ett riktigt brott, alltså straffbart. Pedagogerna behöver inte tro på vad ditt barn hävdar utan det är bara så att de gör tjänstefel om de inte anmäler. Det visar bara att de är proffesionella i sitt yrke och uppmärksamma. De vill ju bara det bästa för ditt barn.

2018-11-27
sofiejonsson
sofiejonsson

Jag tycker absolut du skall ha stort förtroende för förskolan som sätter barnet i första hand! De har anmälningsplikt oavsett om de vet eller bara misstänker något! De kan ju inte inte anmäla för att du kan bli arg men sedan förstår jag att situationen måste kännas helt absurd och är det som du säger så kommer det att komma fram☺️

2018-11-15
8kee6
8kee6

Min svägerska jobbar på förskola och jag vet att hon har berättat att om dom misstänker något så är det orosanmälan till soc dom gör... låter så konstigt med anmälan hos polisen :/

2018-11-15
batgirl
batgirl

Jag har inte varit med om exakt samma, men däremot fick exet till en orosanmälan till socialen. Eftersom jag inte hade gjort något fel upptäckte socialen det i stort sett direkt och bemötte mig väldigt bra! Så hoppas du får ett bra bemötande du oxå.
Jag tycker du ska prata med förskolechefen så du får höra deras riktlinjer. Det är ju bra att de reagerar, men en polisanmälan direkt känns lite extremt om det bara är ett blåmärke.

2018-11-15
Maskrosmamma
Maskrosmamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...