App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Om eller förstföderska?

Jag snittades akut med min dotter efter lååångt förlossningsarbet, öppnade mig endast 5 centimeter då hon lyckats fastna på ett sådant sätt som hindrade tappen att öppna sig(det märkte de först vid snittet) . Jag Hade väldigt kraftiga värkar och personalen förstod inte alls hur de värkarbetet inte kunde påverka tappen. Och vattnet gick innan vi åkte in. Min fundering är när räknas en som först respektive omföderska?:) jag tänker att jag förmodligen räknas som första för att jag inte öppnat mig helt osv eller finns det andra kriterier. Inte viktigt egentligen bara nyfiken :)

2018-11-14
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Du är omföderska men du blir förstföderska om du föder vaginalt

2018-11-14
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader


Jo såklart är jag omföderska på det sättet 😁😂 menar mer att de ofta pratar om att förlossningen kan ske snabbare osv när en föder sitt andra barn men det måste ju påverkas av att ett barn "banat väg" innan? :) min kropp har ju dock varit i aktiv fas, men alla kroppar har ju inte det fast de fött barn. 

Jag har ju inte genomfört en vaginal förlossning mer det jag menade:) Okej verkar vara lite olika bud då:) tänkte bara om en kanske hade någon "nytta" av att kroppen iaf haft värkarbetet och börjat öppningen, Rent fysiskt för nästa förlossning.

2018-11-14
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-11-14
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Mig räknar dom som förstföderska har i princip samma historia som dig på den fronten att akuta snittet kom när jag var öppen 6 cm.

2018-11-14
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Förstföderska = fött ett barn oavsett snitt eller vaginalt Omföderska = fött 2 eller fler barn oavsett snitt eller vaginalt. Min son fastnade också pga låg fel och snett. Blev urakut snitt.

2018-11-14
Vunnebunne
Vunnebunne

Hej! Hur menar du? Försföderska = kvinna som föder sitt första barn.

2018-11-14
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...