App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

sfinkterskada, gravid igen...

Hejsan. Min förlossning blev väldigt jobbigt. Dessutom fick jag en skada, altså en sfinkterskada GRAD 3!. Det var nyligen ( 4 mån sen) och nu är jag gravid igen. Jag är väldigt rädd för skadan. Och jag vill inte göra kejsarsnitt ( inte om det blir måste) varför får man inte en klipp i sidan av slidan för? För jag vill absolut inte gå igenom den skadan. Jag åt knappt och drack mycket västska för att slippa förstoppning . Jag var tvungen att promenera men fick sluta om det gjorde ont. Hade också gasproblem som helvete!! Jag är utomlands just nu och kan därför inte träffa nån barnmorska för tillfället. Hjälp? Nån?

2018-11-14
Youngmommmy
Youngmommmy
Barn på 1 år och 6 månader

Tack för era svar och är väldigt ledsen att få höra alla skador ni gick igenom. Jag gick igenom riktigt helvete, och hade också förlossningsdep. Väldigt jobbigt period,.. är bara rädd att det händer igen. Hoppas att det inte gör det!

2019-02-03
Youngmommmy
Youngmommmy

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-02-03
Youngmommmy
Youngmommmy

Jag fick en sfinkterruptur första förlossningen. Direkt vid inskrivning på mvc vid andra graviditeten sa jag att jag ville träffa läkare för att diskutera förlossning. Jag fick träffa överläkare på kirurgen och då landade jag i planerat kejsarsnitt. Hon sa att man kan oxå föda vaginalt, då med extra stöd vid förlossningen. Jag tycker att det borde vara självklart att barnmorskan gör det finska greppet vid vaginal födsel.

2018-12-19
NinaLan
NinaLan

Jag blev klippt i samband med min förlossning. De var tvungen att använda sugklocka. Till mig sa de att de klippte för att undvika allvarligare skador, dottern var ganska stor så jag är glad att de klippte. Hade väldigt ont efter förlossningen då det blev väldigt många stygn, men har inga komplikationer nu 2 år efter. Men antar att de inte kan bestämma innan en förlossning om det behövs klippas eller ej, beror ju helt på hur förlossningen går

2018-12-19
anjo95
anjo95
Barn på 3 år och 11 månader

Jag frågade läkaren det (om dom kan klippa istället för att används sugklocka osv) fick till svar att klippet man så vet man att det blir en skada medan det kanske inte blir det utan klipp! 🙄 slutade dock med akut KS för min del så hade inte så mycket till val ändå :) allt har gått bra efter snittet för mig iaf peppar peppar

2018-12-18
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...