App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Skonsam ersättning?

Min bebis skriker i samband med mat (ersättning ). Vi ger just nu NAN pro. Har ni förslag på skonsam/ersättning som är snäll för magen? BM tipsade om Nan sensitive, någon som har erfarenhet av den sorten?

2018-11-14
MCJB
MCJB
Bebis på 17 månader

Med första så testade vi allt, olika Semper, Nan, Hipp u name it, visade sig att hon var allergisk så fick köra mjölkfritt o det funkade hur bra som helst! Men andra nu så körde vi på Nan sensitive direkt då den anses vara skonsammare direkt mot magen. Du får nog testa dig fram, olika märken, olika flaskor kan oxå vara att kolla upp. Vi använder Mam antikolik 😀

2018-11-15
Lily1988
Lily1988

Testa mjölkfri ersättning? Magmassage?
Lycka till

2018-11-15
Pasko
Pasko
Bebis på 4 månader

Är du säker på att det är själva ersättningen som är problemet? Din bebis kanske sväljer mycket luft och får ont i magen på grund av det?
Är det problem vid varje matning? Vår lille kille fick magknip av d-dropparna så vi var tvungna att byta till vattenbaserade istället, men det märktes bara några timmar efter varje gång han fått dem.

Min systers barn kunde inte äta naan, för dem funkade bara semper, har ni testat att byta märke? Man kan ju köpa såna små tetraförpackningar om man bara vill testa något annat utan att behöva köpa en stor förpackning.

Lycka till, och hoppas det blir bättre snart!


PS.
Skulle även vilja skicka en kommentar till elsing: Det är inte alltid en förälder "väljer" att ge ersättning. Ibland kan man helt enkelt inte amma hur gärna man än vill det. Det kan vara nog så jobbigt för en mamma ändå att amningen inte funkar, utan att få höra att det den ger sitt barn inte är bra för henne eller honom.

2018-11-15
elgaroZ
elgaroZ
Barn på 1 år och 11 månader

Nan sensitive hade vi och han hade såå trög mage.. Men alla tycker olika. Vi provade ha lite rapsolja i och det fungerade super! För oss fungerade inte päron, katrinplommon eller kiwi.

2018-11-14
Vunnebunne
Vunnebunne

Min son hade lite problem med att bajsa när vi körde med sempers vanliga. Bytte till sempers lemolac sensipro, hjälpte lite men kör nu även med olja i maten. Dom brukar säga 1tsk per 100ml men vi kör med 1tsk på 235ml. Dom kan kräkas lite när man börjar med olja för magen inte är van vid det feta. Så vi startade med 0,5tsk och ökade sedan. Men skriker hon redan innan matningen? Provat annan flaska? Min son sög inte om dinappen var helt rund utan mam flaskorna passade oss bäst. Vissa barn kan även vara kinkiga på hur varm eller kall ersättningen är eller om ersättningen rinner för fort eller sakta. Mkt att testa sig fram med! Lycka till!

2018-11-14

Jag vet givetvis inte exakt, med tanke på att jag själv aldrig ätit ersättning eller välling och har ingen plan att ge det till mitt barn. Men jag tycker det är intressant med kroppen, biologi och sådant.
Är ingen expert, så bli inte sur på mig ;)

Men jag inspekterar innehållet i olika ersättningar. Dömer absolut inte personen som väljer att ge ersättning, men är besviken på företagen som gör ersättning!
Exempelvis innehåller NAN oftast sojalecitin, vilket är rätt ohälsosamt. Innehåller diverse skumma ämnen som kvarstår efter utvinningen (som bensin och aceton). Även palmolja, som är rätt omtvistat både gällande hälsa och natur.
Kan tänka mig att tarmarna på ett litet barn kan vara känsligt för ämnen som vuxna kan hantera lättare.
Tyvärr vet jag ingen ersättning som har ett bra innehåll, men av ren nyfiken ska jag leta runt! :)

Vet dock några mammor som haft kolikbarn, som slutat äta godis och socker, vilket minskat gasbildningen i magen på bebisarna. Vilket i sin tur dämpat koliken.
Kolla innehållet på ersättningen!
Hoppas det löser sig, lycka till! :)

2018-11-14
Elsing
Elsing
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...