App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sociala medier utan att chefen vet?

Hallå där ute jag är gravid i vecka 20 nu och har länge velat skriva ut på sociala medier men inte vågat då jag inte berättat nått för chefen än, (är sjukskriven innan graviditeten för en sjukdom i foten och kommer vara detta tills graviditeten är slut och kanske mer) vet inte hur jag ska göra kan man lägga ut utan att chefen vet? Och om han får reda på de kan han bli arg för jag inte har berättat? Har ju ingen skyldighet att berätta för han förens de är 2 månader kvar? Någon som vart i likanande situationer? Hur gjorde nu? Mvh en tjej som verkligen Behlver hjälp och stöd i detta

2018-11-13
Ungamammor
Ungamammor
Bebis på 11 månader

1) Det är skillnad på provanställning och tillsvidareanställning,. En provanställning kan avslutas utan motivering och det är då svårt att bevisa diskriminering,. 2) Jag förstår inte frågan om löneförhandling,. När den ska ske brukar styras av kollektivavtal och individuella avtal,. Om ett avtal säger förhandling i januari så är det bara att köra, om inget avtal motiverar förhandling i januari så känns det som en konstig begäran alldeles oavsett orsak

2018-11-15
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Jag har berättat om mina graviditeter tidigt för min chef, och det var inga problem alls.
Jag jobbar dessutom själv som chef, och man missunnar ingen att skaffa barn och vara föräldrarledig! Jag föredrar att folk berättar tidigare än två månader innan, för då finns det mer tid för planering och nyrekrytering. Du håller nog en bättre relation till din chef om du berättar nu än väntar in i det sista vara för det så ska va, så de kan börja söka folk och hela den biten.
Ang sociala medier så hade jag väntat med det tills chefen vet, räcker att ni har ngn gemensam vän som kommenterar inlägget av dig på Facebook för att chefen ev kan råka se det.
Lycka till, har du en hyffsat vettig chef så blir det inte det minsta problem att berätta om graviditeten :-)

2018-11-14
Evanima
Evanima

Hej,

Jag är med i läget när jag ska berätta. Men om jag var su och även sjukskriven så hade jag berättar för då behöver han ju inte räkna med dig som många skrivit innan.

Om jag får hoppa in och ställa nästan samma fråga. Jag har snart varit 1 år på mitt jobb och min chef började samtidigt som mig. Jag ska ha i Ju i och i Ja Jari har jag en bokad resa men kmee i te kunna åka då jag är rädd för zika. Men mitt problem är att jag vill löneförhandla i januari när det gått ett år för jag vet inte hur länge han kommer vara kvar om han ens är kvar när jag kommer tillbaka från mammaledigheten. Hur hade ni gjort hade ni lagt korten på bordet och säga att ni är gravid och löneförhandla och lägga fram det på det sätter att man inte vill komma tillbaka och helt plötsligt ha en ny chef man ska prestera för när man redan presterat bra under 1 år. Eller är det fult att löneförhandla 6 månader innan man ska gå?

2018-11-14
AJBJ
AJBJ
Bebis på 9 månader

Jag var i början av min graviditet när jag tackade ja till ett jobb (i november) men sa inget om det förrän andra veckan på jobbet (efter rul i januari). Jag var jätteorolig för hur det skulle tas emot så jag förstår din motvilja att prata med chefen.
Men lättast är nog ändå att ringa och berätta att du inte vet när du kommer kunna återvända efter sjukskrivningen eftersom du väntar barn.

Personligen så har jag inte många kollegor på Facebook (och inte chefen heller), vet inte hur du har det. Men du kan ju välja att lägga ut nåt på Facebook och välja att bara visa det för vissa.
Jag gjorde så ett tag, jag "blockade" min morfar från att se mina inlägg eftersom han hela tiden kommenterade massa konstiga kommentarer.

Sen hoppas jag att ingen har några offentliga profiler längre, speciellt inte om man lägger upp sina barn på internet. Bara en påminnelse, håll era barn säkra!

2018-11-14
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 26

Jag förstår inte poängen med att vänta med att berätta för chefen,. Om du ändå är sjukskriven så påverkar det inte din arbetsprestation,. Jag berättade för min chef när jag bokat första tiden hos bm,. Skönare att slippa ljuga om varför jag behövde ledigt och om jag skulle få missfall och bli sjukskriven tyckte jag det var lika bra att han var förberedd på det med,. Men jag bad honom att inte berätta vidare förrän jag sa till

2018-11-14
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Jag skulle berätta för chefen också. Varför vänta tills 2 månader kvar. Bättre att hela tiden ha en bra dialog.

2018-11-13
Maandiiis
Maandiiis

Hej! Stämmer precis det du säger att du har ingen skyldighet att berätta för chefen förrän det är 2 månader kvar :) Ibland kan det dock vara en fördel då chefen kan börja planera in personal då du kommer vara borta längre men det är ingen skyldighet :) lycka till med allt!

2018-11-13
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...