Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Morgonrutiner 3åring

Hej vi är barnvakt åt min systerdotter som är 3 år. Tänkte bara höra med er vad ni tycker om hennes morgon rutiner. Vid 6 på morgonen så vaknar hon och då vill hon ha torr blöja och en flaska morgon välling i sängen. Sen äter hon frukost på förskolan. Tycker hon är lite för gammal för dessa rutiner kännes konstigt att ge en så stor tös välling i flaska i sängen på morgonen. Min tös som är 3 äter mysli och smörgås vid bordet. Och byter blöja på toaletten. Hur tycker ni vi ska göra. Ska vi bara låta hon få som hon är van vid eller ska vi försöka få henne i vår dotters rutiner? Vi ska va barnvakt i 3 veckor. Båda går på samma avdelning på förskolan.

2018-11-13
hanna199001
hanna199001

Jag tror de är sjukt olika vilka rutiner man har och trivs med samt hur mogna barn är för förändringar samt nya saker. Har en 2,5 åring, en 1 åring samt en 3e på gång. 2,5 åringen har vi mer eller mindre slutat med välling till då de var rekommendationen av vår barnmorska. vällingen skulle inte ta bort/ersätta någon måltid enligt henne. 2,5 åringen har även precis blivit blöjfri och de är bra mycket enklare att få till det om hon inte dricker så mycket välling, speciellt innan sänggåendet. Diskuterade även vällingdrickande med min naprapat för en tid sedan och blev själv sjukt förvånad när hennes 7 åring fortfarande dricker välling innan han lägger sig. Hon tyckte de var praktiskt då hon visste att han fick i sig ordentligt med näring. Så tror de kan variera enormt, finns ju många som ammar i flera år också. Ni får tänka på hur ni hade reagerat om de var tvärt om och de ville att ert barn skulle ändra sina rutiner till deras med välling och blöjbyte i säng utan att fråga er vad ni tycker. Prata med föräldrarna om ni känner att deras rutiner inte funkar hos er och om de tycker de är ok att testa er linje. Kan ju hända att deras 3 åring vill äta och göra som er 3 åring när de nu är tillsammans och vill varken föräldrar eller barn det så måste det få vara ok.

2018-12-06
Eliisa_86
Eliisa_86
Bebis på 4 månader

Hur gick det för er dessa veckor? kom ni överens med föräldrarna att ni skulle försöka byta hennes morgon rutin eller körde ni på som hon var van vid?

2018-12-06
Anna larsson
Anna larsson

Jag tänker att det är varje förälder som får stå för rutiner o hur de vill ha det (så länge det inte skadar barnet såklart). Tucker inte du ska ändra på något i detta läge, även om jag personligen kan tycka att välling o blöjor inte hör hemma hos en 3åring, men bara min personliga åsikt o alla gör som de själva vill såklart 😀

2018-11-15
Lily1988
Lily1988

Om föräldrarna vill och tycker det är okej så ja då kan du försöka ändra på dom rutinerna annars skall du inte göra det. Mina barn fick välling i flaska i sängen ganska långt upp typ 3-4 år innan det slutade på morgonen. Blöjan byta vi dock bara på skötbordet/toaletten. Förstår inte varför hon skall få en ny blöja i sägnen. Å som en annan skrev vid 3 år kanske man skall fundera på att börja lära dom vara utan blöja på dagen. Det känns mer aktuellt än att ta bort vällingen om du frågar mig.

2018-11-14
Anna larsson
Anna larsson

Min tös är 4 och äter välling innan förskolan, inget konstigt med det. Alla barn är olika. Det är väl upp till föräldrarna och barnets bästa. Så ska ni vara barnvakt så tycker jag inte ni ska ändra något utan göra som barnet vill ha det..

2018-11-13
Barn på 2 år och 9 månader

Jag förstår vad du menar och håller med dig om att hon känns lite gammal för det. Men om man ska ändra hennes rutiner så måste ni ju prata med hennes föräldrar först. Alla är vi ju olika och tycker att olika saker är passande för ålder. Jag tycker till exempel inte att treåringar ska ha blöja på sig alls, men det är ju allas egna rätt som förälder att göra så som vi själv tycker är bäst, finns enligt mig inget rätt eller fel.

2018-11-13
JosefineRoos
JosefineRoos
Barn på 1 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...