App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amningsstrul

Min bebis är snart 4 månader o har börjat skrika och protestera vilt vid amning, så fort jag lägger ner honom vid bröstet. Det är jättejobbigt o slutar ofta med att jag ger flaska med ersättning fast det funkar inte alltid det heller, han kan vägra det också. Då får jag lirka o kämpa o ibland få han att somna innan matning, för ibland tror jag han är för trött för att amma. När han var mindre kunde han ligga o amma länge. Vad ska jag göra? Vad beror detta på? På natten funkar det bra att amma, och han går upp i vikt som han ska.

2018-11-13
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 7 månader

Ja ammade o gav flaska. Inga problem. Bägge fungerade. Jag slutade amma när hon närmade sig ett år.

2018-11-16
Isabell25
Isabell25

Ja såklart, kanske det som drabbat oss då? Men det konstiga är att på natten funkar det att amma! De koppmatade honom först men sen flaska, fast först ammade jag både innan o efter flaskan. Sen har jag haft svårt att sluta med flaskan för jag är rädd att han inte ska få i sig tillräckligt. Får panik ibland på kvällen.

2018-11-15
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 7 månader

Ja det existerar, vet många som både fått problem men många som sluppit problem också, så det kan ju fungera att kombinera amning och flaska, jag kunde inte men min syster kunde, tänker att man kanske ändå vill vara medveten om risken om man vill amma sedan får man bestämma om man tycker det är värt risken, en del tycker inte att det är det och andra tycker att det är det, De borde inte ge flaska på bb, behövs tilläggsmatning på bb så ska de ge det via kopp, konstigt att inte alla gör så,

2018-11-14
maharetm
maharetm

Men existerar det där med tuttförvirring verkligen? Ingen jag känner har haft problem att kombinera vare sig napp eller flaska med amning med deras bebisar. Jag vet inte vad jag ska tro, o på BB ger de ju flaska även om man håller på att jobba upp amningen. De borde väl inte göra så om det verkligen var någon fara?

2018-11-13
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 7 månader

Jättevanligt att det blir så vid 3-4 månader vilket blir en stor kontrast mot alla lugna amningsstunder man haft i soffan de första månaderna. Vid 4 månader är det ett stort utvecklingssteg och omvärlden blir väldigt intressant och då är det svårt för dem att äta i lugn och ro. Förstod på dig att du gärna vill amma, hade jag vart du så hade jag i så fall försökt sluta med flaskan för att inte riskera tuttförvirring som kan förvärra problemen, om du har Facebook så gå med i amningshjälpens grupp, där kan du få jättebra hjälp, om du inte har Facebook leta upp deras hemsida och ta hjälp av någon av hjälpmammorna som finns listade där, man kan välja att sms:a, ringa och Maila. Hoppas det ordnar sig för er ❤

2018-11-13
maharetm
maharetm

Tacksam menade jag i slutet där.. mobilen tyckte jag skulle skriva "tavlan"...

2018-11-13
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 7 månader

Ja amma i tv-soffan som vi gjorde förut går inte alls nu! Jag ligg-ammar i sängen hela tiden. Han har börjat suga mycket på tummen o på sina händer, tolkar det inte alltid som hunger-signal då det är vanligt att de gör så när de upptäcker sina händer, det kan väl oxå vara tandköttet som kliar? Eller är det för tidigt? När han suger på tummen kanske han sväljer mycket luft, kanske han behöver rapa mer även innan amning? Jag vet inte.. grubblar mycket o mår faktiskt dåligt när han inte vill amma, är rädd att mjölken ska sina. Vill så gärna amma, o är så tavlan att det går de gånger det går. Men jag behöver hjälp.

2018-11-13
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 7 månader

Min dotter på 3 månader amningsvägrar också ibland och visat blir man stressad! Det som funkat för oss är att ha det tyst runtomkring, gå gärna in i sovrummet där det är lite mörkare och prova amma där. Min bm sa att de ibland blir så stimulerade eller stressade av ljud att de inte kan fokusera på amning. Sen har jag också en napp i handen så börjar hon skrika vid amning och vägra så stoppar jag in nappen och väntar tills hon blir lugn, sen drar jag ut den och stoppar in tutten. Och sista grejen är såsom du säger att de blir för trötta för att äta! Tvinga inte utan natta istället och sedan mata då de sover. Lycka till!

2018-11-13
Sabinica
Sabinica
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...