App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fördelar/nackdelar med vaginalt/kejsarsnitt

Vilka är fördelarna samt nackdelarna med förlossning vaginal/kejsarsnitt? Är jätterädd för att spricka och få bestående men. 😞

2018-11-12
Bebis på 15 månader

Kejsarsnitt är ju en stor operation och du får knappt ens lyfta ditt barn efteråt.

Att födas vaginalt ska ha ganska många fler bra egenskaper för barnet, barnet trycks ju ihop när man krystar ut det och det är bra för andning m.m

Jag blev sydd några stygn efter varje förlossning men hade inga problem av det.Har fött alla vaginalt men de två sista blev igångsättnin och gick väldigt fort så då trodde jag att jag skulle spricka men det gick bra.

Nämn det om du tex skriver förlossningsbrev och prata med din BM om det. Hon finns ju där för att svara på frågor.

2018-11-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Fokus verkar ha legat på modern här och vill bara lägga lite fokus på barnet.

När bebisen kommer ut vaginalt får den massa bra bakterier från sin mamma, barn som fötts med kejsarsnitt har större risk för att få astma, autoimmuna sjukdomar och leukemi.
Sen vill jag minnas att själva stressen över att pressas ihop under en vaginal födsel sätter igång massa processer i barnet som är gynnsamt för dess utveckling.

De flesta födda med kejsarsnitt lever ju precis lika normala liv som de födda vaginalt, men det är ju bra att veta hur det kan påverka barnet (för de som kan välja sätt).

2018-11-14
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 25

Jag fick akut kejsarsnitt. Det tog flera veckor att återhämta sig och jag kunde inte alls vara så delaktig som jag ville på BB då jag varken kunde stå eller gå. Fick också mindre infektion i såret så fick ränna till VC varannan dag första veckorna för omläggning, så ärret är idag fult. Blev också akut sövd pga att bedövningen släppt när de skar upp, så missade ju hela den upplevelsen med, fick ligga på uppvaket och fråga ens om det blev någon bebis... Nej tack - hoppas på vaginalt nästa gång!! :-)

2018-11-13
viktoriasallstrom
viktoriasallstrom
Barn på 3 år och 4 månader

En får ju liksom inte glömma att kejsarsnitt faktiskt är en operation. Alla har vi olika anledningar för att vilja föda på ena eller andra sättet men det finns alltid en risk för komplikationer oavsett hur en föder. Det finns ingen "easy way out". jag är själv snittad, dock akut efter påbörjad vaginal förlossning Och Vill verkligen slippa den långa återhämtningen som var nödvändig för mig. Vet många som har positiva och negativa upplevelser av båda sätten så det är omöjligt att säga hur det skulle vara för dig.

Mitt råd till dig är att du ska jobba med din förlossningsrädsla innan du bestämmer dig:)

2018-11-13
Freudberg
Freudberg
Bebis på 11 månader

Efter bukoperation som kejsarsnitt finns alltid en ökad risk för sammanväxningar och senkomplikationer som t ex ileus/stopp i tarmen. Inte så vanligt men allvarligt om man har oturen att drabbas. Även risk för sårinfektion i snittet.

2018-11-13
aaannaaa
aaannaaa

En av fördelarna med att föda vaginalt framför kejsarsnitt, är att när förlossningen är över så har du oftast en mycket snabbare återhämtning. Vid ett kejsarsnitt har du ett stort ärr som ska läkas, och man får va försiktigare med lyft mm än efter en vaginal förlossning.
Jag sprack lite och blev sydd vid båda mina förlossningar, var också livrädd för det innan, men kan väl inte tycka att just det kändes direkt. Sen klart är det ju inte smärtfritt att föda vaginalt, men man känner sig övermänsklig efteråt, som man skulle kunna klara av allt, och det är en mäktig känsla!

2018-11-13
Evanima
Evanima
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...