App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Influensa vaccin?

Har möjlighet att ta influensa vaccinet nu på torsdag och jag velar fram och tillbaka om jag ska ta det eller inte :( hur resonerar ni gravida? någon som tagit den i år? Har bf i början på januari hade vart så drygt att bli smittad i samband med att förlossning sen sätter igång.... Åh är så kluven gällande detta, min bm rekommenderar och säger det ej är något farligt för barnet osv...

2018-11-12
AdelaA
AdelaA
Bebis på 15 månader

Hej jag har tagit vaccinet . Min bf är 4 januari 2019.. tycker jag gjorde ett bra beslut även min kära sambo tog den för vi inte ska bli sjuka . Bättre att göra det än att inte göra det.

2018-11-16
Bebis på 15 månader

Jag är inte rädd för vaccinet ! De jag tänker på är varför ska jag ta de om jag ändå kan blir sjuk? De sägs den som ha tagit vaccinet ha ett skydd på ungefär 60-70% men du kan blir lika sjuk som mig som inte ha tagit det . Ta du vaccinet varje år då menar du? Eller ta du enbart när du är gravid ? De är ju också jätte konstigt tänk. Vaccinet håller knappt ett år. Därför ta men inte de förens efter vecka 16. 1177 kan du läsa dig till info. Jag jobba själv på förlossningen , så man vet sin sak och de är ingen som ha tyckt att jag behöver då jag inte tillhör någon mer riskgrupp än att jag är gravid . Men jag kan lika fall blir sjuk senare . Behöver inte blir när jag är gravid , då de är som störst risk i januari, februari, mars . Men man kan blir sjuk hela året . Sen ja skydda vaccinet en månad efter barnet ha kommit , så visst en månad få bebisen skydd. Men den få även dina antikroppar när den föds, men som sagt alla väljer själva vad de vill göra. Men snart vaccinera vi oss mot allt här i Sverige ,

2018-11-15
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader

Glöm inte att vaccinet även skyddar barnet när det är fött å även om man själv eller barnet blir sjukt så blir det inte i samma utsträckning🙂👍

2018-11-15
8kee6
8kee6

Ja, min äldsta är 13 år.

Jag förstår inte varför folk är rädda för vaccin. Ok, svininfluensan, det vaccinet togs fram alldeles för fort och fick tråkiga konsekvenser för vissa. Men det vanliga influensavaccinet har ju varit med så många år.
Och för att inte tala om vaccinationsprogrammet BVC erbjuder,
Kan mässling vara bättre än vaccinet?

Vilka källor har ni på,att vaccin är något farligt?

2018-11-15
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Håller med, jag vaccinerade inte mej. Precis som ovanstående skriver så skulle man bli smittad så blir symptomen mildare men du kan fortfarande bli sjuk. Jag tvättade händerna ofta om jag var ute. Men självklart är allt frivilligt så gå på din magkänsla som passar bäst för dej

2018-11-15
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 35

Så alltså fick du barn för 10-15 år sedan? Eller varför vaccinerade du dig då??

2018-11-15
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader

Ja de ha jag inte sagt ngt om. Men jag skulle inte utsätta mig för att ta ett vaccin en gång. För jag ta inte vaccinet annars . De är något man ta varje år annars och sen ska jag ta de för jag är gravid och då vet jag inte hur jag skulle reagera på den dosen. Man kan fortfarande blir sjuk fast man ha tagit den men då kanske lite lindare besvär .

2018-11-15
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader

Gravida är en riskgrupp.
Så jo, jag vaccinerade mig för 10-15 år sedan.

2018-11-14
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Oavsett om du ta vaccinet eller inte så kan ALLA blir smittade! Tänk på det. Ett vaccin gör inte att du inte kan blir sjuk de gör så de kanske skydda dig med en lite mer procent än att du ta det . Men varför en utsätta sig för att ha ett vaccin om man inte tillhör riskgruppen? Är man frisk sedan innan och inte ha några problem och inte är jätte gammal så behöver man inte ta vaccinet . Som sagt du kan blir sjuk fast du ha tagit vaccinet . Man få tänka ett steg längre än att bara ta det. Snart kan vi vaccinera oss mot allt. Men de finns ingen forskning i det. Dom som är lite äldre än jag (25) vaccinerade ni er för 10 år sedan? Fanns en ett vaccin som alla fick ta då? Eller var de bars riskgruppen som fick vaccinet ?

2018-11-14
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader

Jag har tagit varje gång, dels för att jag tillhör riskgrupp och sen vill jag inte bli liggande om man skulle bli smittad. Har inte tagit årets än eftersom jag varit så förkyld just nu men ska ta den så fort jag får tillfälle.

2018-11-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Om man är rädd för vaccin så bör man ställa sig frågan om det känns bättre att få sjukdomen man inte vill av citera sig emot.

Visst kan man hålla sig undan folk till en viss del men man kan inte skydda sig mot allt.

2018-11-14
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Min barnmorska har dock inte rekommenderat vaccin utan sa tvärtom, positivt att jag inte tagit mediciner eller vaccinerat mig närmsta tiden innan jag blev gravid...

2018-11-14
Elsing
Elsing

Jag har undvikit folkmassor och smittorisker. Går inte på stan och är allmänt försiktig med mänsklig kontakt. Är ganska tillbakadragen även på jobbet.
Har inte varit sjuk alls, inte ens en förkylning.
Vill verkligen inte ta influensavaccin, för känns inte rätt alls för mig. Även om jag klarar av vaccin, så vet jag ingenting om mitt barn och den individens känslighet eller tolerans ännu.

För några år sedan, ganska många år sedan, så rekommenderades mammor att vara hemma med nyfödda och helst inte ta med dem till affären. Framför allt på grund av smittorisken. Numera verkar föräldrar inte känna den oron. Personligen föredrar jag att minska risken för smitta istället för att förbereda mig för smitta :)

2018-11-14
Elsing
Elsing

Gå in å läs på folkhälsomyndigheten om du känner att du vill ha mer info☺️Jag har tagit med alla 3 och senast förra veckan! Jag tar det för min egen skull men främst för att det skyddar barnet🙂Har inte fått några biverkningar någon av gångerna!

2018-11-12
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...