App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hatar att ligga på mage

Vår lilla tjej på 3,5 mån hatar att ligga på mage. Hon gillar att sitta i knät och har blivit mycket starkare i huvudet vilket resulterar i att hon kan hålla huvudet själv en stund när hon lutar sig fram osv. Men när jag lägger henne på mage, lägger mig framför henne med en leksak och pratar så vill hon inte lyfta huvudet. Hon lyfter på rumpan och försöker istället ta sig fram, när det inte går så blir hon så arg att hon skriker. Hur bör jag tänka?

2018-11-12
rebeckahs
rebeckahs
Barn på 1 år och 11 månader

Min pojk var rätt stark i nacken från början och gillade inte att ligga på mage om det inte var på oss. Så ofta låg han med huvudet mot min eller sambons axel eller satt i knäet på oss. På bvc sa dom att det inte var nödvändigt då att han låg på mage på ex en filt eftersom han ändå tränade nacken.

2018-11-15
Jinza
Jinza

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-11-15
Jinza
Jinza

Min dotter var likadan. Men när hon lärde sig att vända sig från rygg till mage ändrades det. Då insåg hon att hon såg bättre när hon låg på mage så då var det hennes favorit position!!

2018-11-15
Ps mamma
Ps mamma

På stenåldern kunde ingen lägga bebisar på marken i en grotta, och även idag finns det många platser i världen där människor bor där det inte år lämpligt att lägga ner sina barn. Barn lär sig gå även om dom inte ligger och tränar på mage varje dag, annars hade inte mänskligheten klarat sig vidare. :) Att bära i sele eller ha dom i famnen osv tränar också balans och muskler. Följtips är @vildabarn på instagram som delar historier från barn i andra kulturer av världen och även boken Trygga barn och trygga föräldrar av Cecilia Morn som skriver om barn ur ett etnologiskt perspektiv

2018-11-15
pilla_81
pilla_81

Min son var likadan, men han blev stark ändå. Så fort han låg på mage försökte han krypa och blev så frustrerad. Det blev bättre när han kunde vända sig själv. Han satt dessutom stadigt vid 5 månaders ålder.
Så du kan vara lugn. 😊

2018-11-12
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Jag körde ca 3-5 min varje morgon på våran säng o arga blev minsann båda mina. Men det är bara att fortsätta, till slut blir bebben stark i nacken o slutar att bli så arg :)

2018-11-12
Pokaloo
Pokaloo

Testa att lägg henne på mage på en kudde. Amningskudden eller annan om du har. Så att hon kommer upp lite. Det brukar fungera för många!

2018-11-12
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...