App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

hus lån utan kontantinsats?

Ni som har tagit lån utan att ha kontantinsats, berätta allt ni kan o hur ni gjorde

2018-11-11
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39

Vi fick låna 100% av huspriset till bolåneränta.

Vi hade inte kontanter till att ha råd med någon kontantinsats på 15% av ett hus. En familjemedlem hade utrymme i deras bolån att låta oss låna med deras hus som säkerhet. Alltså deras hus var ej belånat till deras 85% av husvärdet. Banken sa att det var vanligt att många gjorde så nu för tiden och lånade till kontantinsatsen antingen via privatlån eller via annan fastighet.

Vi valde därför att gå till deras bank och bankman och eftersom vi då kunde få låna hela huspriset inklusive kontantinsatsen till bolåneränta. Vi hade kollat på jämförelsesidor på internet angående lånelöfte innan men blev besvikna hur lågt deras löften. Vi märkte snabbt att det är bra att beställa tid och gå på personliga bankmöten för att förhandla om ett bra lånelöfte och inte köra på något över internet som bara räknar siffror och kalkyler.
Vi funderade att boka fler bankmöten med fler banker för jämförelse skull men efter att mötet gick så bra med just denna bank valde vi att inte göra det. Så jag rekommenderar att ni bokar in personliga bankmöten för lånelöfte och se vad ni kan förhandla er till när ni har någon att prata med ansikte mot ansikte och de förstår att ni är potentiella stora kunder (bolån gör er till stor kund) plus att ni kan förhandla att bli hel kund och flytta med barns konton och så vidare för en bättre deal och så vidare.

Vi fick alltså ett lånelöfte. Efter husköp som då hamnade under lånelöftet så kunde vi ta 85% i bolån med bolåneränta med vårt hus som säkerhet. Och 15% i bolån med ränta med vår familjemedlems fastighet som säkerhet. Detta innebär absolut inte att de har gått i borgen eller något sådant utan lånet står på oss.

Det som är en liten risk med denna typ av lån är att om de säljer sitt hus så behöver ju bolånet lösas och då måste även vi lösa vår del i det men antingen har man hunnit betala av den delen då (man kan ju amortera in lite extra på just den delen då och då när man har råd), eller så kan man baka in den delen i sitt husvärde, i värsta fall lägga om till ett privatlån eller så löser man det med familjemedlemmen på annat sätt.

Vi fick dessutom låna upp till vårt lånelöfte så vi skulle ha råd med lite renoveringar men detta blev såklart på privatlån med högre ränta.

Se även till att få en bra rabatt på räntorna bankerna kan ofta sänka mer än man tror när man förhandlar med en bankman. Om ni har möjlighet så ta en bankman som någon vän eller familj rekommenderar. Vi valde vår för att det var vår familjemedlems bankman så han fjäskade därför lite extra kändes det som.

Lycka till.

2018-11-15
Lovestarrose
Lovestarrose

Jobbar på bank, och hos oss får du inte låna till kontantinsatsen. Är det så att du tar ett privatlån för att täcka 15% så kommer det att räknas in i din kalkyl och då kanske inte kalkylen håller för att ta ett större lån. Men som andra har nämnt-ring banken så kan de hjälpa dig att göra en kalkyl eller gå in på bankens hemsida, där kan man oftast göra en egen kalkyl så du ser och kan räkna på vad som är möjligt. Lycka till :-)

2018-11-13
CarinBorg
CarinBorg
Barn på 3 år

Hej!

Vi lånade till allt när vi köpte hus. Men banken såg att vi hade en god ekonomi varje månad och aldrig stod på noll. Samt hade förmågan att spara. Vi fick då ta ett privatlån (dyr ränta) på kontantinsatsen. Sedan delades resten av lånen upp i topplån och bolån. När de räknade på om vi hade råd med det så räknade det en ränta som var mycket högre än den i dagens å läge.

Vi fick sedan betala lagfart och pantbrev kontant, ca 50 000 kr. De fick man inte låna till.

Efter ca 1 år i huset kunde vi få en ny värdering som gjorde att kontantinsatsen kunde bakas ihop i bolånen och totala värdet av våra lån blev 85% av husets värdering.

Det var DYRT första året att bo. Ca 11 000 kr i lån och räntor varje månad - men det var inget problem för vår ekonomi. Nu är det ca 5000 kr i lån och ränta när man kunnat omförhandla lånen.

Lycka till :-)

2018-11-13
viktoriasallstrom
viktoriasallstrom
Bebis på 6 månader

Bara för ni inte har insatsen så är de bra att man sparar, de ser banken som ett plus oxå! Nej de var de jag fråga om?!?!! Bodde oxå nära en väg innan vi köpte hus så förstår dig. Lycka till

2018-11-13
Melker18
Melker18
Barn på 2 år och 8 månader

Ja de gör vi, vi trivs kanske inte? Och det låter massa här då vi bor bredvid en stor väg så hela huset skakar osv

2018-11-13
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39

Sparar ni nått i månaden? Varför måste ni flytta, passar inte lägenheten som ni hyr?

2018-11-13
Melker18
Melker18
Barn på 2 år och 8 månader

Okej tack :)

2018-11-13
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39

kolla med fler banker om lånelöfte, och testa dem mot varandra och se vem som ger bäst lånelöfte. alltså slå dem ut mot varandra. länsförsäkringar kan vara bra, men Nordea räknar lite snällare. Men som sagt kolla minnet 4 banker och jämför.

2018-11-13
matildastefan
matildastefan
Barn på 2 år och 5 månader

Vilken bank?

2018-11-13
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39

Vi har sökt lånelöfte för att bygga. Vi bor idag i bostadsrätt. näst intill varje bank hade kravet att vi var tvungna att sälja vår bostadsrätt först innan de kunde ge oss lånelöfte. en bank tyckte vi skulle sälja först och sätta oss i en mindre hyresrätt tills bygget var klart. Vi har dock valt att börja titta på begagnat hus istället och dra oss längre ut ifrån centrum där husen är billigare. Vi har fått lånelöfte på en bank idag som hade lite mildare krav. lycka till!

2018-11-13
matildastefan
matildastefan
Barn på 2 år och 5 månader

Knappt, mycket försvann när Joline kom och nya möbler till lägenheten osv

2018-11-13
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39

Har ni inget sparande överhuvudtaget?

2018-11-13
Melker18
Melker18
Barn på 2 år och 8 månader

Vi hyr idag för 6700 kr 75 km

2018-11-12
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39

Vi ringde runt till alla banker & 1 bank bevilja oss att få kontantinsts som privatlån dock inte hela utan ca häften. lycka till

2018-11-12
Lica92
Lica92
Barn på 2 år och 3 månader

När vi köpte vårt hus hade vi inte till hela kontantinsatsen så vi fick låna resten, vi tog ett vanligt huslån så att säga sen till kontantinsatsen fick vi ta ett topplån på samma bank. Är kanske olika från bank till bank och beroende på hur mycket man tjänar osv men så gjorde vi! Det gjorde att vi kunde spara lite pengar från lägenhetsförsäljningen så att vi inte var helt tomma på kontot utan hade en buffert! Kontakta banken ni har tänkt låna hos och prata med dem. Lycka till!

2018-11-12
Sabinamorrison
Sabinamorrison
Barn på 2 år och 7 månader

Om du inte har kontantinsats måste du ta en blancolån och då kommer du inte kunna ta den hos din bank dem tkr inte om att man gör så. Det kommer innebära höga räntor och ska ni ja ett hus för ca 3milk är set 500k i kontant och säkerligen blir det topplån. Men risken kan finnas att banken inte beviljar er lån om ni har blancolpn så mitt tips är att prata med banken och se hur ni kan gå tillväga och spara, spara. Har ni ingen bostadsrätt ni kan sälja och få vinst på?

2018-11-11
AJBJ
AJBJ
Barn på 1 år och 7 månader

Ja om man tar lån gör de eller privatlån

2018-11-11
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39

Kan man göra det?

2018-11-11
Norrlänning 1
Norrlänning 1

?

2018-11-11
mikaelakberg
mikaelakberg
Gravid i vecka 39
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...