Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Urinvägsinfektion barn

Är det någon mer som har barn som lätt får urinvägsinfektion? Min dotter är 4 år och får lätt UVI, har lärt mig att tyda när det kommer och hon får då pencilin. Vi åker alltid till barnakuten så hon fär rätt pencilin, känns inte bra att hon ska äta pencilin, men vad ska man göra. Har rannsakat allt jag gör med henne för o se om jag gör något fel. Jag tvättar underlivet rätt o klär henne alltid varmt. Men har funderat på att inte tvätta henne i underlivet utan duscha henne istället? Hon blir lätt röd där nere då hon går på toa o torkar sig själv på förskolan, här hemma hjälper jag henne när hon varit på toa. Är det någon som har något tips eller bara vill utbyta tankar.

2018-11-11
1rema
1rema
Barn på 3 år och 2 månader

Min 4-åring är jämnt på väg att få UVI eftersom fsk som hon går på är slarviga på att torka rumpan, när hon bajsar, o vid kissandet så har hon fått lära sig att bara dutta med pappret.

Det jag har gjort är att varje gång hon bajsar hemma så torkar jag henne med tvättlappar o avslutar med att torka snippan på rätt sätt så att säga. Så nästa gng hon kissar då gör det inte ont längre.
Att bada/tvätts hennes underdel gör jag om hon nästan gråter när hon berättar att det gör ont o efter det blir hon bättre.

2018-11-12
Pokaloo
Pokaloo

Tack för svar🙂 har beslutat mig för att dra ner på socker för hela familjen o så ser jag till så hon dricker mer. Har även köpt hem tranbärsjoice

2018-11-12
1rema
1rema
Barn på 3 år och 2 månader

Har själv haft jättemycket problem med uvi. Ett glas tranbörsjuice om dagen. Mycket vätska så man driver ut bakterierna. Tycker man det är tråkigt med vanligt vatten kan man ha citron i. Bakterierna trivs inte i den sura miljön. Vet inte om dom funkar för barn men jag ville inte ha mer antibiotika så jag hittade på apoteket tranbärskapslar. Fick återkommande uvi i 5 månader. Provade olika abtiotika och inget fungerade. Med kapslarna så fick jag uppehåll på över ett år innan den var tillbaka. Finns även brustabletter med tranbär på apoteket AB. Dom kan man även ta i förebyggande syfte. Men vet som sagt inte om dom funkar för barn.. Hoppas det löser sig. Inge roligt med uvi! 😔

2018-11-11
Vunnebunne
Vunnebunne

Dricka mycket och undvika socker. Men hon öär ju så liten så hon äter kanske inte så mycket socker.
Dricker hon juice? Prova isåfall att ta bort dryck med mycket kolhydrater.

2018-11-11
Norrlänning 1
Norrlänning 1

När vi var yngre vet jag att mamma gav oss persiljerotsavkok när vi fick UVI.

Vet inte hur det är för barn men om man dricker tranbärsjuice ska det vara bra mot UVI.

2018-11-11
ma78
ma78
Barn på 1 år och 8 månader

Hur mycket dricker hon? Jag har haft täta uvier ända sen jag var liten och det som hjälpt bäst är att hålla vätskeintaget på en bra nivå. Detta gör att bakterierna som finns inte får möjlighet att "krypa uppåt". Att du tvättar eller klär henne varmt har inget med urinvägsinfektionerna att göra då det inte beror på kyla eller att hon är "smutsig". Mitt råd är alltså att dricka mer än vanligt och kissa ofta och se till att blåsan töms ordentligt.

2018-11-11
Freudberg
Freudberg
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...