App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Är detta latensfasen??

Hej, är gravid i v 37 (36+4). Är omföderska och haft problem med mycket förvärkar, bebis ligger väldigt långt ner och är helt fixerad & magen sjunkit jätte mycket. Va på kontroll förra veckan och va öppen 1 cm, men tappen va förminskad men pekade lite bakåt fortfarande. Min BM e övertygad att de kommer starta snart & absolut ingen risk att jag kommer gå över tiden. Med första gick jag över 5 dagar men hade inte problem med förvärkar så mycket då., är 5 år sedan. Men nu de sista så har jag haft så galet ont, och idag har jag knappt kunnat gå, de hugger till hela tiden, e sånt tryck neråt, drar i ljumskarna, och mensvärk och ont i svanken.. Inte rikttigt regelbundet tror jag, (inte klockat), men gör så ont o känns jobbigt.. Var på toa och är lite dålig i magen helt plötsligt med.. Är det kanske latensfasen? Tog ett bad i morse och legat o vilat med värmekudde hela dagen typ men smärtan återkommer endå. Vill inte ringa in till förlossningen hela tiden heller, känns jobbigt.. Någon som kan hjälpa mig med lite tips?

2018-11-09
AnnaaJo
AnnaaJo
Bebis på 15 månader

Nu sista gången hade jag väldigt jobbiga nätter de sista 3-4 veckorna innan jag blev igångsatt efter bf+15. Trodde det var på gång flera nätter men efter en timme drygt med ordentliga värkar så lugnade det ner sig och sen var det ganska lugna dagar.

Ta det så lugnt du kan och vila mycket, om du har en 5-åring så kan han kanske förstå att mamma behöver vila.
Om det inte är allt för omständigt att åka in för att få en sovdos så gör det, viktigt att ha krafterna när det väl sätter igång.

Lycka till!

2018-11-11
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Härligt att få så bra svar, tack! 🙂
Nu har jag värmt på värmekudden igen o lagt mig i soffan, är molande värk i bäckenet och i ländryggen som inte vill ge med sig..
Ska jag ringa in o se va dom säger?
Va ju öppen ca 1 cm förr förra veckan så kan ju va så att mycket hänt under tiden här i mellan..
Blir lite nojig att alla ska gå så fort 😄

2018-11-11
AnnaaJo
AnnaaJo

Jag hade små ont nästan hela dagen. Klockade värkarna, men det var inte regelbundna. Ibland var det 5 min i mellan sen kunde det vara 15 min i mellan. Ringde förlossningen på kvällen. Dom så att jag fick komma in om jag ville. Det gjorde jag. När jag väl var inne på kontroll så var jag öppen 7 cm. Så det var tur att jag åkte in då. Vattnet tog dom hål där. Så på natten kom det ut en underbar liten tjej 💖

2018-11-11
pilla79
pilla79

Ja, det är typiskt för latensfasen, skönt att det lugnat sig nu på kvällen för dig, för mig va det värst på kvällen och natten när jag ville sova 🙄😄

2018-11-11
maharetm
maharetm

Tack för svaren, men nu under kvällen har de lugnat sig lite o inte kännt av på samma sätt, inte så intensivt iaf, men om de är latensfasen, kan den lugna ner sig då o sen dra igång igen liksom?

2018-11-11
AnnaaJo
AnnaaJo

Låter som latensfas, så gick jag i 5 dagar innan jag äntligen va öppen 4cm och fick komma in. Om du har svårt att sova på nätterna, ring in och be om "sovdos" eller vad det heter, fick det en gång och ångrar nu att jag inte bad om det varje kväll gör efter 5 dagar av smärta och ingen sömn så fanns inte mycket ork kvar när det väl va dags.

2018-11-11
maharetm
maharetm

Okej, jag har fortfarande lika ont, ringde o rådfråga de förlossningen igår kväll för visste inte vad jag skulle ta mig till.. Men fick som svar att de kan va latensfasen men bättre att vila o avvakta.
Så haft lika ont idag, om inte mer..
Tog en Alvedon i morse o värmekudde, men magen drar ihop sig väldigt tätt och värken i rygg o där fram ligger kvar o molar hela tiden..
Försökte klocka och då fick jag 2 st på 10 min, men sen avtar de, så tar de typ 15 min innan nästa kommer..
Ska man ringa in igen o få komma på kontroll eller ska man bara lugna ner sig, e så orolig att de ska gå från 0-100 liksom.. Hört så mycket

2018-11-11
AnnaaJo
AnnaaJo

Jag har haft så med andra och tredje, jag var öppen 2 cm väldigt länge och tidigt, man är tydligen det i slutet av graviditeten som omföderska.. med tredje gick jag 10 dagar över tiden och var fortfarande inte mogen, så vi gjorde en igångsättning och då gick det fort. Nu med fjärde, är i v37 nu tänker jag vänta ut bebisen, han kommer när han vill det..vi hade fem tillfällen med rejäla förvärkar som jag klockade och de var täta så vi ringde och åkte in men inget hände sen.. så det enda jag kan säga är att vila och hitta på något om man orkar.

2018-11-11
flingan32
flingan32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...