App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

EEG?

Hej! Är det någon som gjort EEG undersökning med er bebis och hur upplevde ni det? Har varit hos läkaren med min 11 veckors bebis och läkaren ska skicka remiss för EEG för att se så hon inte har epilepsi/kramper. Jag tycker det låter lite obehagligt.

2018-11-09
Nisimo
Nisimo
Barn på 1 år och 7 månader

Tack! ❤

2018-11-28
Nisimo
Nisimo
Barn på 1 år och 7 månader

Vad skönt att det ändå gick bra. Håller tummarna för att resultatet ser bra ut! 😍

2018-11-28
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Det kändes bra! Bebis var lite ledsen, det var inte kul att ha på sig mössan med gelen och hon var lite trött för att hon inte fått sova som hon ville precis innan. Men fick ett gott bemötande av personal 😊 nu får vi bara vänta innan vi får svar.

2018-11-28
Nisimo
Nisimo
Barn på 1 år och 7 månader

Hur gick undersökningen? Kändes det okej när ni var där? ❤️

2018-11-28
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader

Tack för ditt svar! imorgon ska vi åka och göra EEG:t. känns skönt att veta hur det går till, men man är fortfarande lite nervös. Men det ska nog gå bra! 😊

2018-11-27
Nisimo
Nisimo
Barn på 1 år och 7 månader

Hej! Jobbar med bland annat att göra EEG på barn, och det är som ovanstående säger, inget farligt och gör inte ont. Man sätter på barnet en liten mössa ( ser olika ut på olika ställen) och beroende på vad för mössa så sätter man ett par elektroder under den eller så är det inkorpererat i mössan. När barnet är så litet får det ofta sova i mammans eller pappans famn under tiden, det som känns bäst för er, och får gärna vara nymatat och gärna ha med en favoritleksak om det blir lugnt av det. registreringen pågår oftast mellan 20-40 min. vanligen vill man också ha med när barnet somnar och när det vaknar i registreringen. svaret får man oftast inte direkt efter då det är specialister på oftast andra orter som läser av kurvorna och det skiljer mycket från vecka till vecka och månad till månad när de är så små. Hoppas det hjälpte lite och att det går bra för er och er lilla!

2018-11-12
Gravid i vecka 32

Tack för era svar!

2018-11-12
Nisimo
Nisimo
Barn på 1 år och 7 månader

Min dotter har gjort det 2 ggr. Som förgående sa inget farligt alls. De får på sig en mössa med sladdar och ni får ligga i en säng tillsammans en stund ca 30 min beroende på om barnet somnar eller ej. De ville helst att min dotter skulle dova så det tog kanske 45 min. För att sladdarna ska fästa har de nån saltlösning så ditt barn kan behöva duscha/bada huvudet när ni kommer hem för det blir kladdigt. Ingen fara som sagt! Det kommer gå bra och förhoppningsvis ett svar så ni får veta vad det är med ert barn.

2018-11-09
Mammmaw08
Mammmaw08

Hej. Förstår din oro.. vi har gjort ex antal EEGn med vår son från det att han föddes tills han var ungefär 1,5 år. Själva undersökningen är ingenting du behöver oroa dig för. Man sätter en del sladdar i barnets hårbotten med hjälp av en salva och sedan får dom sitta en stund så att de får ett fullständigt resultat. Undersökningen kommer gå jättebra och håller tummarn att er lille mår bra, ovissheten är alltid jobbig❤️

2018-11-09
Vickan93
Vickan93
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...