App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar sova!

Min dotter på 8 mån vägrar sova

2018-11-08
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Så skönt att d blir bättre iaf. Idag var d oxå problem med henne. Testade bada gick inte alls super trött somnade då vid 18 o vaknade vid 19 vägrade sova så min svägerska kom förbi vid o hjälpte mig då min sambo jobbar borta varannan dag så ja var ensam o tappat tålamodet så min svägerska fick henne att somna vid 21:30 typ. Ja det e mitt enda barn så heeeelt nybörjare. Ja jag försöker sova på dagarna när hon sover. Tack alla för svar

2018-11-12
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Mitt tips är att acceptera läget om du kan. Är det ditt enda barn så försök vila då barnet sover. Först kommer en utvecklingsfas vid 8 månader och någon gång samtidigt kommer separationsfasen. Sedan kanske några tänder på det och sedan ännu en utvecklingsfas på det. Vill minnas med dottern att sömnen mellan 8-11 månader var gräslig. Samma med sonen, han är snart 10 månader och sömnen har varit hemsk sedan 8 månader. Jag tycker sömnschemat på rulla vagn är ganska bra vägledning. Ganska avgörande när de vaknar på morgonen, gäller att tajma det väldigt väl att de är trötta, torra och mätta för de är sjukt nyfikna så inte lätt att få till sömnen. Lagom stimulans och aktivitet är ju bra, de blir lätt både under och överstimulerade. Men det blir bättre!

2018-11-12
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Vagnen är ingen idé alls hon vill bara se hela tiden. Somnar jätte svårt så. Har testat bada henne o då funkade det bra. I helgen har det gått jätte bra men vi har inte varit hemma så mycket o kommit hem sent så hon har varit helt färdig. Ska testa bada i morgon igen o få in d som kvälls rutin.

2018-11-11
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Vi har haft samma bekymmer med sonen som precis börjat krypa och stå upp, tror det är för roligt att vara vaken liksom,, ibland går det bra och ibland tar det sååå lång tid men vi har iaf märkt att ett varmt bad innan läggning på kvällen brukar funka ⭐️ och som någon annan skrev - leka leka leka så dom är helt slut så dom bara somnar 😂 tror det är där badet hjälper dom att komma ner i varv

2018-11-11
MammaKotte
MammaKotte

Försök lägg hon i vagnen Og kör vagnen fram och tillbaka så kanske hon somnar. Samma problem har jag med min dottern. Hon är så nyfiken men sedan la jag hon i vagnenoch hon somnade på tio minuter

2018-11-11
A_nnette_girl
A_nnette_girl
Barn på 2 år och 5 månader

Det e jätte svårt att få henne sova på dagen. Försöker få henne somna i knät men hon e såååå nyfiken så hon måste sätta sig upp. Sover hon mindre på dagen e hon så trött då somnar hon lättare.

2018-11-11
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Barn kan ju ha perioder där de sover oroligare, hon kanske behöver mer närhet. Sen är det ett talesätt som säger att desto bättre de sover på dagen desto bättre sover de på natten. Och det har stämt på bägge mina barn. Men prova att ändra lite på sovrutinerna lite och se om det blir bättre.

2018-11-10
Jejj
Jejj

Tack för svar. Tyvärr kom inte allt med som ja skrev på detta inlägg. Så här ska d stå: Vägrar sova! Postat 2018-11-08 av sallstrom86 Min dotter på 8 månader vägrar sova hon ska bara sätta sig upp (nyss lärt sig) o när hon inte kommer upp blir hon vansinnig! Hon vaknar på natten o bara vill sätta sig upp Har sovit jätte bra innan o vart jätte lätt o lägga Sover i egen säng gjort d sen hon föddes På dagen sover hon max 2 timmar Vill inte sova mer Någon som vart med om liknade?

2018-11-10
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Trötta ut barnet med fler lekar, svårare lekar. Min son är också 8mån. Vi leker super mycket innan läggdags annars somnar han inte.
Jag brukar läsa i en app som heter wonderweeks för tips.
Lägger vi oss utan att ha ”använt” upp all hans energi så biter han bara mig istället för att amma.
Om ditt barn kryper så lek lekar med mycket krypande, putta på saker som barnet ska krypa till en boll eller kloss tillexempel.
Vi går med gåvagn nästan tills hans ben viker sig. Förr somnade han alltidn17-18 nu somnar han mellan 18-23.
Vissa dagar vilar han bara en gång istället för 2.
Absolut ingen vila efter kl16.
Lycka till

2018-11-10
Pasko
Pasko
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...