App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Napp & amning

Min bebis blir en vecka imorgon. Vi har ammat på sen förlossningen, mjölken har runnit till & jag upplever att hon har ett bra tag. Vågar en börja med napp eller förstörs allt då? Jag älskade att amma mitt första barn & vill så gärna kunna dela det även med min andra dotter.

2018-11-08
Sstinaj
Sstinaj
Bebis på 16 månader

Har aldrig hört någon haft problem med det, dock skrivs det ju lite om det på internet men har som sagt aldrig hört någon jag känner uttrycka att deras barn ej kunnat amma pga nappen. Om amning är etablerat som hos dig så prova! Smidigt ju med napp när man är iväg o så. Min bebis vill tyvärr inte ha napp utan suger på tummen.

2018-11-13
AnnaElisa81
AnnaElisa81
Barn på 1 år och 7 månader

Vi har bara använt napp t.ex. om dottern varit ledsen i bilen eller haft väldigt svårt att somna trots att hon är trött och nymatad eller nu när tänderna har kliat lite. Men jag kan nästan räkna gångerna på ena handen vi använt den.

Har din bebis ett behov av den så kör på! Annars är det bara onödigt tycker jag.

MIn dotter blev trött när vi hälsade på min mormor igår. Och både min mormor och min mamma (som också var där) frågade direkt efter om det fanns en napp till henne, men hon behövde bara hållas och vaggas lite. Som en annan har kommenterat så var det påtryckningar från äldre om att det ska användas napp, vilket får mig att undra varför?
Om ett barn verkligen inte kommer till ro utan att snutta är ju napp hur bra som helst!!
Men det ska ju inte användas som en kork för att få tyst på en unge som behöver något annat??

2018-11-10
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 25

Vi började med napp efter någon vecka och det har absolut inte stört amningen, snarare tvärtom och avlastat mycket av snuttbehovet tror jag,, vi varvade även med flaska också så pappan fick mata vilket också funkade utmärkt

2018-11-10
MammaKotte
MammaKotte

Vi kör utan napp helt och hållet! Först var det för att jag inte vilja ge bebisen ett behov som inte riktigt hade något syfte för honom. Jag fri ammade så han åt med 1-2timmar mellanrum , han hade bröstet i munnen tills han själv släppte eller somnade.
På natten så ammade jag honom i sömnen när jag gick och la mig. Oftast sov han till kl 6 eller så vaknade han en gång för lite mera mat.
Testade napp när han var 3mån ( efter tjat från äldre runt om ”varför får han inte ha napp”) han lekte med nappen men har aldrig sugit på en napp mer än 3sekunder. Vi har ca 5 nappar liggandes lite var stans som han använder för lek och som bitis, plast sidan är mer intressant än gummisidan.
Idag är han 8månader och jag behöver aldrig avvänja honom från ett beroende av napp

2018-11-10
Pasko
Pasko
Bebis på 4 månader

Vi gav napp när sonen var 2 veckor och vi märkte ingen skillnad. Börjar med mam men han har varit ganska lättsamt så han tar de märken vi gett honom.

2018-11-08
Vunnebunne
Vunnebunne

Nuknappen rekommenderade de för oss på Neo. Då använder barnet samma teknik på nappen som vid amning. Fick en på Neo och så fortsatte vi med den av bara vanan trots att jag slutade amma helt när sonen var en månad

2018-11-08
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader

Börja med napp i ca vecka 1-2 , amningen gick super så jag testade :) dock gillade han nappen lite till o från.. ett tag ville han knappt ta den - tills jag hittade den perfekta nappen som han älska 😁 (Testade olika nappar). Men det var inga problem, inget som ’förstörde amningen !

2018-11-08
Balagwan
Balagwan
Barn på 1 år och 10 månader

Vi gav nappen efter 5 dagar för fick inte sovit en blund på natten. Och jag ammar fortfarande honom, han är snart 5 månader.

2018-11-08
miicaelanilsson
miicaelanilsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...