App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hjälpa bebis att komma till ro i babynest.

Hej. Min lilla bebis vill bara sova i famnen på nätterna, på dagarna går nestet & babysitter bra, vilket innebär att jag sover som en kratta & är rädd att något ska hända under natten. Är det någon som har tips på hur en kan hjälpa bebis att komma till ro på annan plats nattetid? Vill helst inte samsova utan neste pga att vår mjuka säng gör att bebis hamnar på sidan & tillslut på mage.

2018-11-08
Sstinaj
Sstinaj
Bebis på 17 månader

Prova lägga en T-shirt eller lille som du haft på dig i flera dagar, gör inget om den är lite skitig luktar desto mer av dig då. Vi använde oss av värmekudde som vi värmde och sen la i babynest innan bebis skulle läggas i och sen tog vi bort kudden innan vi la i honom. Vår son va extrem närhetskrävande så var tvungen att göra något då jag inte fick sova alls och han var då 4, 5 månad när vi började med vetekudden. En varm famn mot en varm babynest. Vi fick ju såklart värme Vetekudden flera gånger varje natt så de blev varmt och skönt när man la ner honom.

2018-11-13
Maandiiis
Maandiiis

Hade samma problem i början. Jag ammar nu liggandes bredvid nestet/halvligger i det nästan och så somnar hon så. Första 2 månaderna sov hon kvar i nestet i sängen men sista 1,5 månaden har vi flyttat över henne till spjälsängen. Enkelt att bara flytta över då ena sidan är öppen mot min sida av sängen. Skönt när hon vaknar på natten också och man kan köra samma procedur igen.

2018-11-13
Susannanj
Susannanj
Barn på 1 år och 8 månader

Ja det är en pers, jag somnar med bebis i famnen & känner mig som värdens sämsta mamma när jag vaknar.! Har fortfarande inte fått min lilla att vilja sova i nestet, undantaget är om det ligger en varm vetakudde i men då är jag livrädd att hon ska bli för varm.

2018-11-13
Sstinaj
Sstinaj

Jag har samma problem! Min är 12 dagar och vägrar sina i babynestet även om jag lägger det precis bredvid mig i sängen. Han sover bara om han får ligga på min arm eller på sidan om mig. Rädslan att han ska hamna under täcket, rulla på magen eller ligga för nära och få svårt att andas är hemsk!

2018-11-12
VeraHag
VeraHag
Bebis på 17 månader

Bedside crib funkade för oss. Det var väldigt bekvämt att flytta bebis fram och tillbaka när han vaknade/somnade om.
Nu i spjälsängen måste jag gå upp när han vaknar , lyfta honom och vagga om 2-3ggr per natt.
Ens egna sömn påverkas mer när man måste upp ur sängen.
Går även upp på natten och tittar till honom när han inte vaknat på ett tag.
Jag sov alltid samtidigt på dagtid första 6månaderna för att alltid få så mycket sömn som möjligt. Sov när barner sover. Så orkar du mer på natten.
Alla barn har sina rutiner. Lycka till.

2018-11-10
Pasko
Pasko
Bebis på 5 månader

Jag fick tips när dottern var så att lägga en av mina tröjor i nestet eller där hon sov så att det luktade mamma. Det fungerade bra för oss och vår dotter

2018-11-09
JessicaSolborg
JessicaSolborg

Lägg babynestet i spjälsängen eller sov i vagnen.

2018-11-08

bedsidecrib eller vagnen?🙂

2018-11-08
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...