App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Lite tips på väg

Hej. Vi väntar vårt första barn i mars nästa år. Jag har lite funderingar då det kommer så mkt åsikter från folk så jag vill ha era bäst tips. 1. Vad bör vi bädda vagnen med? 2. När ni gör era blöjbyten vid både kiss och bajs vad använder ni? Våtservetter? vatten och mild tvål? Eller andra bra idéer? 3. Vilken storlek började ni med att köpa hem? Vi köpte lite i storlek 50 och nu köpte vi även 3 par byxor i storlek 56 och 3 tröjor i samma storlek. Överväger att köpa lite mer kläder i denna storlek så klart. Snälla dumförklara mig inte. Det är vårt första barn och vill allt blir bra från första start.

2018-11-08
Lofsan84
Lofsan84
Bebis på 12 månader

Minifom från apoteket hjälpte min dotter mot gaser i magen (10 droppar innan amning). Märkte direkt att dottern började prutta mer och efter några veckors flitig användning så blev allt bra och vi slutade med det. Pysventil är har jag hört är mer för barn som går på ersättning då se blir rätt hårda i magen, så beror på lite hur hen ska matas :) Bepathen är nog salvan som hjälpt mest, både vid ömma bröstvårtor som röda stjärtar! Mirakelkräm!

2018-11-13
Sabinica
Sabinica

Våtservetter bör man nog bara använda när man är iväg och inte har tillgång till vatten. De torkat ut väldigt och ger ofta barn röda irriterade rumpor och torkar man runt munnen med våtservetter är det vanligt de får röda prickar och blir torra av det. Jag brukar inte tvätta bebis om det bara är kiss i blöjan, är det bajs använder jag torra tvättlappar med ljummet vatten. Är det bajs typ överallt (det händer titt som tätt vill jag lova) så är det lättast att hålla bebis över ena armen och skölja i handfat/dusch och ev använda lite mild oparfymerad tvål om man måste. Några droppar babyolja i vattnet är kanon att tvätta med!! Inityolsalva är kanonbra till bebisrumpor!
Jag bäddade liggvagnen med fårskinnsfäll på vintern, en halvtjock overall och filt när det var lite kallare. Fårskinn är kanon på sommaren också, då svalkar det ist för värmer.
Lycka till med allt :-)

2018-11-12
Evanima
Evanima

Vi har tyckt pysventil vart toppen å även rumptermometer då de är mest tillförlitliga☺️Skulle inte torkat med våtservetter,tycker själv det är obehagligt att torka mig själv med det så hade inte fått för mig att torka barnen med det! Vi har använt torra lappar i ljummet i vatten å när vi har vart iväg har jag gjort egna våtservetter med olivolja. Våra barn har legat mkt nakna så har inte haft problem med röda rumpor å snippor☺️Om kinderna vart röda å torra på vintern har vi använt weledas weather protection cream,den funkar även på såriga bröstvårtor sa de när jag köpte den👍

2018-11-11
8kee6
8kee6

Vi har använt våtservetter vid både kiss och bajs, storlek 50 växer de ur väldigt fort så köp inte för många kläder av den storleken. 56 är då bättre för det är skönt när de sitter lite lösare på bebisen. Köp inte kläder med fötter för det är väldigt opraktiskt. Soppåse till vagnen är guld värt och mjuk överall är också väldigt skönt. Kolla i nacken på bebisen om bebis är lagom varm, bädda inte för varmt för bebis, kalla händer och fötter betyder inte att bebisen fryser utan man får känna i nacken hur varma de är. Pysventil har vi aldrig använt, vi har tre barn och fjärde på väg, men jag har också svårt för att stoppa upp något på mina barn bak i rumpan, har aldrig gjort det och skulle aldrig göra det ( själv är jag förstörd p g a det då min mamma gillade att köra det på mig när jag var liten.. ) men fråga barnmorskorna så mycket frågor som ni har så får ni bra svar! Att vara förälder är det bästa som kan hända en, vi älskar det😀

2018-11-11
flingan32
flingan32

Hade en tjock overall med "vändbara" fötter och händer.och ibland filt. Oftast hjälpte räckte bara locket till liggdelen 👍🏻 till bilen en jacka så han satt säkrare. 2. Vi har bara använt Våtservetter ute på språng oavsett kiss eller bajs. Hemma har vi en blomspruta med vatten och babyolja (rapsolja fungerar lika bra). Inotyol för röd rumpa och dialonpuder vid röd omkring ljumskarna. 3. Vi köpte hem strl. 50. Jag upplever att vi köpte för lite kläder då han kräktes en del. Hann knappt boka ny tvättid innan det var dags igen. Hade kanske 2 veckor men han var en ganska stor bebis. Och byxorna upplever jag iallafall att man kan ha längre än bodys/tröjor. Lycka till med bebis! 😊

2018-11-08
Vunnebunne
Vunnebunne

Senaste barnet nu som föddes i december förra året. Hade åkpåse och en flecceoverall,
2. kissblöjor inget om det inte är rött. Bajsblöjor har jag bllöta tvättlappar och torkar. Jag tycker barnpuder är suveränt till röda rumpor eller snipor.
3. senaste var en liten tjockis som mest hade pyjamas i början, nu är det storlek 74 i byxor och 92 i tröjor om man vill ha den över huvudet. Vi hade 56 i allra första början men det var inte länge.

Om man har mycket kompisar och andra som kanske ger kläder så köp hellre större modell

2018-11-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vi använder skumtvättlappar som du bara blöter med ljummet vatten. En salva så ditt barn inte blir röd om rumpan. Tänk på att ha en till ansiktet också nu i vinter -helst en utan vatten, tex EUCERIN AQUAPHOR. Köp hellre kläder allt eftersom, du märker om du behöver mer och svårt att veta vilken storlek sitt barn har innan. Men som någon säger har du tvättmaskin så behövs det mindre. Lycka till och njut!

2018-11-08
Johanna JH
Johanna JH
Barn på 1 år och 7 månader

Inotyol salva! Jätte bra om dom blir lite röda på stjärten. Köp inte för mkt kläder om du har bra tillgång till tvättmaskin. Jag tyckte jag köpte lite men var ändå kläder jag hann knappt att använda. Vår pojk har inte kräks nått och växt så det knakar! Är 3 månader och vi använder 68-74 redan. I början använde vi nästan enbart pyjamas, var väldigt bekvämt. Men kanske inte så roligt för alla... Blöjor torkar jag inte rent för kiss på natten. M e annars torkar jag alltid rent. Började med papper, vatten och olja. Men han blev röd av det så våtservetter funkade bättre. Prova er fram vad som funkar för er!

2018-11-08

Och för att svara på frågorna.
Kiss - nada, våtservetter och mjukt papper vid bajs.

En åkpåse och en filt i vagnen. Resten sköter kläderna om så anpassa. Känn i nacken så bebis inte är för varm.

Kläder - barn växer så sjukt olika snabbt. En som kom in på bb fick en stor bebis så 50 var inte att tänka på.
Köp få i varje, har du tvättmaskin hemma tänk färre. Beroende på barnets tillväxt kommer du snabbt upp i större storlekar.

2018-11-08
Jossanpossan
Jossanpossan
Barn på 1 år och 7 månader

Mitt absolut bästa tips ever: pysventiler. Skaffa ett paket. Barn får ont i magen ibland oavsett kolik eller inte när deras tarmar försöker vänja sig vid mat. En pysventil och lite babyolja räddar nätter och lindrar för liten. Lycka till!

2018-11-08
Jossanpossan
Jossanpossan
Barn på 1 år och 7 månader

2 vid kiss ingenting, vid bajs våtservetter och toapapper med vanligt vatten,. De visar er förhoppningsvis på BB

2018-11-08
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Vill bara säga att jag känner som du, jag och mannen väntar vårt första barn om 19 dagar! Man vill vara förberedd och det är svårt att veta allt i början. Själv har jag bäddat vagnen med en åkpåse som också kommer med liten kudde, till våren så kommer vi byta till något svalare. Jaghar även köpt kläder i st.56 det mesta har liite i st.62. :)

2018-11-08
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Grattis! ☺️ Till vår dotter så bäddade vi med filt och en tun sån där nallekudde så att inte huvudet ska bli platt. Vet inte vad dom kallas. 🙈 Sen klädde vi henne i body, tunna byxor och overall och mössa. Vid blöjbyte hemma så hade vi servetter som vi doppade i vatten och torkade. Sne hade vi med oss våtservetter ute. Angående kläder så började vår dotter nästan direkt ha storlek 56. Hon hade storlek 50 i kanske 2-3 veckor. Men det är ju så olika. Lita på er känsla och det är ni som känner ert barn bäst. ☺️ Lycka till!

2018-11-08
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...