App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bm imorgon

Hej alla Jag vill ha lite hjälp från er med frågor man kan ställa till sin bm ang förlossningen. Detta är min första graviditet och gick idag in i v 35. Jag har tänkt så mkt på frågor men har helt fått hjärnsläpp... Vad undrade ni inför er förlossning? Vad frågade ni? Finns de något speciellt man bör tänka på? Har ni några privata tips å råd till en förstföderska?

2018-11-07
miinnni
miinnni
Bebis på 14 månader

Man behöver inte fråga massor om man inte kommer på något. Allt info kan man hitta på 1177 ändå. Jag fick mitt första barn för några veckor sedan och mina tips är att ha en öppen inställning inför förlossning när det gäller smärtlindring. Lita på bm att de kan sitt jobb. Krångla inte med långa önskelistor (t.ex det man skriver i förlossningsbrev om man tar med sig ett sånt) . BM är duktiga på att hjälpa dig om du låter dem vara närvarande istället för att läsa och minnas långa listor. Säg tydligt vad du vill och behöver då när du. Jag gjorde allt dessa och jag är väldigt nöjd med allt med min förlossning trotts allt det var en svår förlossning. Lita på din kropp att den kan jobba själv och se till att andas, andas andas! Stort lycka till.

2018-11-12

Man kan ju fråga om vilka smärtlindrings metoder som finns, när man ska ringa in till förlossningen och vad det är viktigt att tänka på inför .. är i v37 och snart i v38 så räknas som fullgånget från 37+0 till 41+6 .. skriv förlossningsbrev om dina tankar och funderingar hur din dröm förlossning skulle kunna se ut. Jag skrev att jag ville bara ha naturliga smärtlindrings metoder och lustgas, sen ville jag att de torkar av barnet innan jag får honom på bröstet.. men det var med min första, nu tycker jag att det är mysigt med allt kring förlossning. Att jag ville att personalen skulle närvara så mycket som möjligt och att vi skulle få så mycket information som möjligt kring vilka ställningar det finns under förlossningen och att bli påmind om att byta position under värkarbetet så man inte fastnar i en.. sen kan man ju skriva det mesta i brevet för då får de en känsla för vem du är och hur de kan bäst hjälpa dig att få bästa upplevelsen.. jag hatar sprutor t ex.. kan man ju också skriva om man är spruträdd..

2018-11-12
flingan32
flingan32

Jag får svara lite som förra. Min man ville INTE klippa navelsträngen så det stod med bl.a.
Jag var rätt öppen för smärtstillande metoder och att ta emot hjälp från de på förlossningen när man va där.

Men lite om vad som kan gå fel frågade nog jag. Sen får man ju en del papper med t. ex. vad som är bra att ha med sig till förlossningen, om hon tyckte det var ytterligare något att ta med sig,

2018-11-07
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Så individuellt men jag tog upp önskemål om bada,vara öppen för smärtlindring,vill inte föda på rygg utan gärna på sidan eller ståendes,mannen ville klippa navelsträng och om jag sprack önskade jag att få sy på operation! Alla har nog olika🙂

2018-11-07
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...