App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Prestige i att föda utan smärtlindring?

Är det så? Hört att man är så stark om man föder utan och att det är väldigt viktigt att betona ”använde bara lustgas” eller ”tog ingen smärtlindring”

2018-11-06
8kee6
8kee6
Bebis på 12 månader

Jag har aldrig uppfattat det som prestige eller häftigt på något vis, eftersom förlossningen är individuell och även smärtan. Jag ser inte ner på någon bara för att den väljer smärtlindring. Tror faktiskt inte att det är särskilt många som dömer gällande den frågan. Finns säkert någon, men den personen jagar nog prestige i många andra ytliga saker i livet också ;)

Själv väljer jag dock att föda utan smärtlindring, av flera orsaker. Främst så tycker jag att tanken på nålstick i ryggmärgen är otroligt obehagligt. Det är inte många, men det finns ett antal personer som fått nervskador och infektioner av smärtlindring i ryggmärg. Handlar säkert om hur kunnig personalen är och ren otur.
För det andra så tror jag att smärtlindring kan bedöva för mycket, och jag vill väldigt gärna veta och känna kroppens signaler. Jag personligen tror att skadorisken ökar med bedövning.
Smärtlindring brukar väl även förlänga förloppet, vilket bara känns jobbigt.

Är bara rent praktiskt tänkande ur min synvinkel ;)
Sen dömer jag verkligen INGEN som väljer epidural eller vilken bedövning som helst. Det är lika vågat och häftigt oavsett!

2018-11-14
Elsing
Elsing
Bebis på 12 månader

Ja man får ju rådet att ta alvedon när man är i latensfasen men man får inte ta Ipren när man är gravid då det är ett annat ämne ( ibuprofen) och inte paracetamol som man får ta när man är gravid. Men hursomhelst så hjälper inte alvedon ens vid huvudvärk för min del så jag har skippat den .. hjälper ju ändå inte.. lustgas är den bästa lindringen jag har varit med om men den här gången tänkte jag testa norska knuten på slutet.. se om det funkar..

2018-11-14
flingan32
flingan32

Alvedon innan förlossning? Det gör väl inte så mkt nytta förutom om man har en huvudvärk =)
Jag fick 2 Alvedon o en Ipren var 4.e eller så var det var 6.e timme (minns ej riktigt) efter förlossningen när jag låg på BB med min nyfödda o så var det vid båda gångerna.

2018-11-12
Pokaloo
Pokaloo

Prestige? Jag tror att ni har missförstått det.
En del som vill ha t.ex epiduralen får nej från sköterskorna om det är försent o man är på väg att föda.

Jag födde mina två utan smärtlindring o lustgasen för mig hjälpte inte ett skit o den där masken stinker apa. MEN det värsta kommer efter förlossningen.
Jag kan tillägga att jag har aldrig frågat om man körde smärtlindring eller dylikt vid förlossning däremot har jag oftast fått frågan av andra mammor.
Jag kan tänka mig att en del frågar för att kunna relatera men för mig gick det så snabbt att värkarna o förlossningen var som min vanliga mensvärk från helvetet o då pratar vi kraftiga mensvärk.
Vill du ha smärtlindring kör på utan att skämmas ;)

2018-11-12
Pokaloo
Pokaloo

Jag sa till min sambo innan förlossningen! Ifall jag har ont och kan inte kommunicera.. begär att de ska ge mig all smärtstillande som går att få så att jag får en bra upplevelse. Lyssnar de inte på mig så får du kräva det och så blev det. Ingen prestige här! Ville hellre må bra och få en bra upplevelse än att bli ärrad för livet ☺️

2018-11-11
Guldkoden
Guldkoden

Jag gick över 15 dagar och sattes igång och efter 46 timmar kom min son med snitt tillslut. Jag tog lustgas och epidural, känner ingen prestige i att inte ta bedövning, gör man precis som man vill, alla är olika ❤️

2018-11-11
malhe10
malhe10
Barn på 1 år och 11 månader

Håller med Luna_13, jag har fött tre barn på 5 års tid och väntar fjärde och tycker inte att det är någon prestige i detta med smärtlindring. Jag har mina skäl till att inte ta smärtlindring men det är upp till alla att välja hur man vill ha sin förlossning.. sen är det heller ingen prestige i att amma heller, man kan lika gärna ge ersättning eller bröstmjölk på flaska.. själv har jag ammat och det har varit enkelt men jag har haft lätta graviditeter, förlossningar och även amningen har inte krånglat.. sen är barnen väldigt okomplicerade för oss, kanske därför vi skaffar fler också, vi kvinnor är väldigt bra på att föda barn oavsett hur vi gör det! Var stolt över att vi klarar det!

2018-11-11
flingan32
flingan32

Jag födde själv båda barnen med lustgas och visst är jag stolt över det, jag skulle gärna föda 10 barn till, jag tycker förlossningarna var en bagatell ärligt talat. Så visst vill jag få känna stolthet över det. Men det betyder inte att jag tycker att man är svag för att man tar epidural eller annat, behöver man det så ska man självklart ta det, inget konstigt med det alls! Däremot är jag imponerad av alla som fixar graviditeter så lätt, för det tycker jag var jobbigt, 8 månader med att kräkas är inte kul, kunde inte ta mig igenom ena utan sjukskrivning, andra gick bättre då jobbade jag till två veckor innan BF. Sen tycker jag många fixar det bra med en eller flera små barn också, det är tufft att ta hand om de små fina varelserna. Sen är jag jättestolt över hur amningen fungerat på båda barnen, det är ingen självklarhet och inte enkelt, men inte heller där ser jag något negativt i att inte amma, bara att jag är stolt över att det funkat så bra. Så tycker absolut man ska få vara stolt över en förlossning utan smärtlindring men det innebär inte att någon annan som har andra behov är på något sätt sämre eller svagare. Bara att vi är olika och behoven olika

2018-11-09
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år

Gör det som känns bäst i stunden och glöm alla tankar på prestige. Det viktiga är att du får en bra förlossning och att det är något du kan se tillbaka på med glädje. Stoltheten ligger i att föda barn, inte vilken smärtlindring du haft! Själv kräktes jag bara av lustgas och epiduralen gjorde för min del förlossningen otroligt lustfylld. Följ din magkänsla och lycka till!

2018-11-09
Babybubblan
Babybubblan
Barn på 1 år och 6 månader

Jag födde med lustgas(epedural hanns inte med) jag är jätte stolt över att jag klarade de så pass bra utan nånting annat men skulle jag föda igen ska jag ha epedural helt klart !

2018-11-08
Maliinhelena
Maliinhelena

Niesen: Jag fick infart i handen i förebyggande syfte när jag kom in på förlossningen nu med sista barnet.

2018-11-08
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Det finns säkert många som vill föda utan bedövning och då förbereder sig för det. Läser på, går kurser och tränar på att profylaxandas, hypnobirthing osv. Om man sen då tar sig genom förlossningen enligt plan utan bedövning så är det väl absolut något att vara stolt över? Det tycker jag iallafall.

2018-11-08
Niseen
Niseen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...