App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sömn spädbarn

När började ni införa rutiner kring sömn för er bebis? Vår dotter är snart 6 veckor och hittills har vi nattat henne när vi själva gått och lagt oss (kan variera mellan allt från 22-00). Hon sover ju till och från under dagar och kvällar och jag tänker att hon inte "kan" uppfatta skillnaden på dag och natt än, så vi har inte tyckt att det varit "lönt" att införa några speciella rutiner kring nattningen. Upplever dock att hon är rätt orolig framåt senare kvällen och funderar därför kring om vi bör tänka om och införa mer rutiner för att undvika övertröttheten... Hur gör ni som har bebis i samma ålder?

2018-11-05
MCJB
MCJB
Bebis på 17 månader

Vi har kört med rutiner från 2 veckor, nu är han snart 2 månader och han har rutiner som vi kör samma lika varje dag. Han sover från 19-22, väcker han då och så får han äta och sen sover han från 22:30-07.00 :) det funkar jättebra för oss, han somnar samma tider varje dag på dagarna och blir trött 15 min innan det är dags att sova.

2018-11-06
Barn på 1 år och 6 månader

Vi anpassade oss efter sonens egna rutin tills han blev runt 4-5 månader. Då började allt komma naturligt. Han fick sova när han ville och äta när han ville dom första månaderna. När vi började med fasta måltider så kom även sömnrutinen automatiskt också. Idag är han 8 månader och jag tycker allt har gått supersmidigt.

2018-11-06
Vunnebunne
Vunnebunne

Vi har gjort precis som ni, nattat när vi själva lagt oss. Våran dotter är 9 veckor och vid 7 veckor hade hon en period då hon var orolig på kvällarna men det gick över på en vecka! Vi har inga särskilda rutiner än men tänker att det nog ger med sig när hon blir lite större :)

2018-11-06
Ajsingbajsing
Ajsingbajsing
Bebis på 1 månader

Vi har gjort att vi har följt barnets rytm.. och släckt ner vid samma tid på kvällarna för att underlätta sömnhormonet ska komma. Sen har vi haft barn som sovit bra från börjat och jag har nattammat.. dvs han eller hon var fått ligga bredvid mig och haft buffé på nätterna utan att jag ens behöver vakna.. de tog för sig bara.. sen bytte jag bara sida någon gång per natt för att variera sida..

2018-11-05
flingan32
flingan32

Hej
Om problemet är att hon är orolig på kvällarna så kanske hon bara är övertrött? Prova att hon sover lite mer på dagen och gärna sammanhängande så det inte blir bara 30 minuters.

Mellan 1-3 månader behöver de 17 timmar sömn per dygn enligt 1177 vårdguiden.

2018-11-05
Enbarnsmor81
Enbarnsmor81
Gravid i vecka 38

Tack för att du delade med dig, det låter klokt och lite liknande så som vi har det idag. Vi får kämpa vidare 😅👌

2018-11-05
MCJB
MCJB
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...