App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossningsrädsla

Jag går snart in i vecka 38 och blir bara mer och mer rädd inför förlossningen! Är såklart rädd att något ska hända med bebis men även att jag ska spricka väldigt mycket och få bestående problem😓 Läst och hört skräckhistorier om dom som spricker grad 3 och 4 osv! Kan man be om att få bli undersökt direkt efter förlossningen? Är rädd att dom annars missar någon skada vilket hänt flera som jag känner! Finns det någon fler här som känt eller känner lika?

2018-11-04
Bebis på 15 månader

Prata med din barnmorska och man läser lätt om alla skräckhistorier, jag sprack både fram och bak på båda förlossningar, kände då inget alls. Men bra är att lyssna på barnmorskan, men jag bara var tvungen att krysta med andra barnet fast jag skulle hålla tillbaka, och han hade jättestort huvud. Har inga men alls av det, var lite svullen i en vecka, sved inte ens då jag kissade. De undersökt väldigt noggrant efteråt och även barnmorskan på återbesöket undersökt noggrant så de kollar absolut

2018-11-09
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Man blir/ska alltid bli undersökt direkt efteråt! Om du har rädslor så tycker jag att du ska prata med din BM så kanske du kan få stöd och råd hos en aurora barnmorska

2018-11-08
Okonkret
Okonkret

Här är en som födde en nästan 5 kg's unge. Hon fastnade med axlarna på vägen ut men de lyckades få loss henne. Så det var några kritiska sekundrar där. Men allting gick bra! Sprack grad 2 och fick sy två stygn på utsidan och tre eller fyra på insidan. Och jag har inga som helst men efter detta. Bäckenbotten och fiffi mår som innan förlossningen! Visst har jag fått knipa och träna hemma men har inte gjort något "utöver det vanliga". När jag berättar för andra att mitt barn vägde nästan 5 kg så utbrister de "Men guuud, det där kan inte ha gått bra? Eller?". Men det gjorde det! Så skit i alla skräckhistorier!

2018-11-08
Okonkret
Okonkret

Jag tänker såhär, man hittar bara de dåliga historierna på internet för att ingen vill skriva och berätta om sin "helt okej"-förlossning liksom. (så är det med det mesta typ sjukdomar osv, bara skräckexempel, man har bara inte lika stort behov av att dela med sig när nått gått bra)

Men jag var också rädd för att spricka, och för att bara huvudet skulle komma ut, liksom att hon skulle fastna med axlarna. Hon kom ut hela hon men jag sprack lite, vet inte vilken grad vilket jag irriterar mig lite på att de inte berättade. Är dock helt återställd så det var nog inte så illa!
Under förlossningen kände jag att det sved när jag krystade och det kändes lite som att en dragkedja hade fastnat och jag försökte rycka loss den. All smärta försvann när hon kom ut, och senare var jag bara öm i hela underlivet.

De sydde direkt efter förlossningen och sedan bad jag sköterskan på BB att kolla hur det såg ut därnere innan vi gick hem, för jag ville inte heller att de skulle missa något.

Hoppas allt går bra för dig!

2018-11-07
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 25

Jag var förlossningsrädd för allt från att spricka till att det skulle hända något med bebis.. men allt gick bra alla tre förlossningar utan att jag sprack något överhuvudtaget. De har undersökt alla gånger och det har inte varit några komplikationer efteråt. Det beror självklart också på hur man är skapt också och hur förlossningen går. Jag motsatte mig kejsarsnitt från början då det var en av mina största farhågor att gå igenom en så stor operation istället. Nu väntar vi fjärde barnet om en månad och jag är inte det minsta orolig..men jag hade bra stöd från aurora mottagningen första gången som berättade om alla fakta och att man inte ska läsa om skräckhistorierna.. för tyvärr är det då när det gått illa som man hör mest om.. inte när saker och ting gått bra. Kan tillägga att eftersom jag haft snabba förlossningar ( 4 minuter med andra barnet och knappt 10 minuter med första från vattnet hade gått och jag inte sprack något alls så går det så blev jag i alla fall överbevisad att det går bra t o m vid hypersnabba förlossningar. Så fråga barnmorskor om fakta och läs inte skräckhistorierna! Hoppas allt går bra för Er!

2018-11-05
flingan32
flingan32

Hej
Jag var också jätte rädd och ju mer jag närma mig ju värre blev det. Gick två veckor över tiden vilket gjorde den än värre. Men min barnmorska boka in så vi fick träffa en på bb och fick svar på alla våra frågor och fick se ett förlossningsrum, rummen med badkaret osv. Detta lugnade mig enormt mycket. Nu slutade det med att jag bad om ett planerat kejsarsnitt då jag gått två veckor över tiden.

2018-11-04
Marie N
Marie N

Man blir alltid undersökt direkt efter förlossningen. Det kan dock vara svårt att se ordentligt pga svullnad i hela underlivet och blödning från livmodern.

2018-11-04
aaannaaa
aaannaaa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...