Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

”Nöjd bebis”

Hej. Min son är snart 1 år. Han varken ålar, krälar, hasar, försöker ställa sig upp mot saker, kryper eller går ännu. Är de normalt? Blir lite nojig då de är första barnet. Gärna tips på att uppmuntra honom till dessa saker 🙈

2018-11-03
AnnieFagerstrom88
AnnieFagerstrom88
Bebis på 12 månader

Vi har tre barn och första gick vid 10 månader och andra vid 1 år och tredje vid 13 månader. Vi har varit mycket ute med barnvagn men också låtit barnet upptäcka saker och ting på egen hand. Har aldrig skaffat någon babygym eller dylikt. Alla barn är så olika så de börjar gå eller krypa när de är redo.. precis som med allting annat får man helt enkelt ha tålamod.. vår tredje vill fortfarande inte sitta på pottan medans de andra två var torra och blöjfria vid 2 årsåldern. Nu väntar vi fjärde om en månad och tar det med ro .. hon blir redo när hon är redo att bli blöjfri..

2018-11-05
flingan32
flingan32

Spannet på vad som är normalt är rätt stort. Och även om vissa saker ”borde” göras nu kan ett helt friskt barn vara nöjd ändå. Vi har vänner där deras första barn avskydde att gå vid 1,5 år. Hon ville bara krypa. Löste sig tillslut ändå.

Det vi gjort för att få vår son att röra på sig var att redan tidigt låta honom ligga mycket på golvet med leksaker runt om sig. När vi märkte att han började hasa la vi saker längre ifrån.
Vår kille är lite sen med gången, har precis lärt sig stå utan stöd, älskar att springa om han får hålla i oss med en hand och han är 16 månader, lite sen, men lär sig istället saker grundligt 😂 analyserar mycket och gör inget halvhjärtat.
Bvc kan ge bra tips. Ni får ju snart gå på 12 månaders koll, då kollar de motorik osv.
Det här kanske du redan gör, förlåt i så fall: men en del föräldrar är ute väldigt mycket med barnvagn. Är bättre att största delen då vara hemma eller på platser där barnet får röra sig fritt. Hur ska det annars lära sig röra på sig ordentligt? Försök locka barnet med sånt det tycker om. Vår son gillar telefoner och det lockade vi med när han började krypa. Han var kring 10 månader när han hasade, lärde sig sitta själv då också. Så han är lite senare än de flesta men helt perfekt 💜😊

2018-11-03
Becaliten
Becaliten

Visa honom. Lägg dig på golvet och kräla runt :) Använd ben och armar när du tar dig fram och reser dig.

2018-11-03
Elavela87
Elavela87
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...