App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

BB - Östra Sjukhuset

Någon som nyligen fött på Östra? Hur kände ni er där? Fick ni eget rum eller behövde ni dela? Något särskilt man ska tänka på som kan vara bra att packa ner?

2018-11-02
scopp
scopp
Barn på 3 år och 6 månader

Jag födde mitt första barn nu i september på östra och har en väldigt positiv upplevelse! Jättebra personal både på förlossningen och på BB-avd. Fick eget rum och fick väldigt bra hjälp med amning! Blöjor/bindor/trosor fick vi ta hur många vi ville, fanns så det räckte. Fick även med bindor/nättrosor hem.

2018-11-04
eelino
eelino
Barn på 1 år och 11 månader

Men Urk.. jag får ångest av att behöva tänka att jag ska dela rum med någon jag inte känner.
Tror ni det spelar någon roll om man är snittad eller fött vaginalt? Ska bli snittad och lär lixom inte klara av en hemfärd direkt. Men klarar nog inte heller av att sova runt andra. Knäppt för vissa kanske men men så e det ju.

2018-11-04
scopp
scopp

Blöjor finns massor där, men nej, ingen babybag för omföderskor vad jag vet. Och ja, du ska nog vara beredd att då dela rum som omföderska, om inget mirakel inträffar. Och då beror det på tid o med vem du hamnar. Vi hamnade med ett par vars barn grät hela natten, asjobbigt även för oss då tyvärr...men kan ju bli bra oxå!

2018-11-04
Lily1988
Lily1988

Tack snälla för alla svar! 🤗
Fick ni blöjor så att det räckte eller bör man ta med sig själv?
Dem delar väl inte ut några babybagar längre med gratisprover?🤔

2018-11-03
scopp
scopp

Dubbelrum*

2018-11-03
thereseborg
thereseborg
Barn på 2 år

Födde min första på östra. Underbar personal på förlossningen. Hamnade på enkelrum på BB. Men de prioriterar ju förstföderskor. Vet att det är en risk att hamna på dubbelslag om man är omföderska tyvärr

2018-11-03
thereseborg
thereseborg
Barn på 2 år

Jag födde min första på Östra, har inget att jämföra med så det är svårt att veta om det blivit bättre någon annanstans.
När vi kom in, mitt på dagen, var hela stället fullt (NÄL och Varberg också). Men personalen var supertrevlig och gjorde sitt yttersta! Jag tyckte att de var lite långsamma och min sambo upplevde att de hade dålig koll (t.ex. krånglade maskinen för att kolla bebisens hjärtslag, de var lite osäkra över hur de skulle koppla lustgasen).
Jag låg i badet när krystvärkarna startade, de hämtade en ur personalen som var expert inom vattenfödslar och det gick suveränt!
Har aldrig hört att barnet kan drunkna om man föder i vatten, som Elavela87 skriver, det finns ju många som gör det (hemma t.ex.). Men personalen verkade inte ha varit med om det förut så jag antar att de inte erbjuder något som de inte är säkra på.

BB var också fullt så jag fick dela rum (trots förstföderska) första/andra natten (dottern kom mitt i natten på onsdagen och vi fick eget rum torsdag eftermiddag). Jättetrevlig personal som helt klart jobbade hårdare än vad de borde behöva. Fick bra stöttning med amningen och en amningsnapp då hon sög sönder mig under första dygnet.

Har som sagt inget att jämföra med och det var extrem "högsäsong" när min dotter skulle födas. Det hade kunnat vara bättre, men de tog väl hand om mig.

2018-11-03
Toxxiqo
Toxxiqo
Barn på 1 år och 10 månader

Dom ville skicka oss till Varberg men min sambo skällde ut dom så då fick vi komma in på specialist förlossningen. Vilket var jätte bra! Underbar personal! Men när vi fick komma ner till BB hade dom tyvärr inte tid för oss. Fullt överallt och troligtvis personalbrist. Men vi fick trots allt eget rum tillslut! Vilket har underbart då det var första barnet. Men när dom väl tog sig tid att komma in till oss va det underbar personal! Tyckte väldigt synd om dom då man ständigt hörde snabba steg i korridoren och larmet som ständigt var igång. Kunde vart en liten bättre ankomst till BB men kände att dom gjorde så gott som kunde med den personal dom hade. En grej....frågade dom när man fick mat (var ganska sent på kvällen) dom svarade att det skulle jag beställt för länge sedan, info finns faktiskt här (pekade på en skylt på väggen) när jag läste den stod det på en massa språk förutom svenska 🤣 men dom fixade mat ändå.

2018-11-03

Följet BB östra på instagram. Mycket skönmålning där. Jag önskade använda badkar men fick inte pga risker att barnet kan drunkna. På Instagram postar de bilder på kvinnor som fött i badkar där. De hann inte ta navelsträngsblod trots att jag skrev det i mutt förlossningsbrev och sa det till dom. Det kom helt plötsligt väldigt många kvinnor in. men bemötandet var riktigt bra trots en märkbar stress hos personalen. Ingen amningshets heller. Valde att pröva amma fullt ut på BB och det gick bra. Men sist som förstföderska så var det riktigt jäkla illa. Rykte och slet i brösten och propsa på och väntade in i det sista med ersättning.

2018-11-03
Elavela87
Elavela87
Barn på 3 år och 10 månader

Fick eget rum med första men hade kateter och var opererad så det var nog därför! Med andra barnet delade jag rum och det var faktiskt helt ok. Lite avskärmat och lite kul att småprata med nån då mannen var hemma med sonen🙂

2018-11-02
8kee6
8kee6

Ni behövde dela alltså. Jag är oxå omföderska så då kan det ju kanske bli så även för mig.🤔😏

Helst vill man ju vara lite för sig själv med sin lilla bebis.

2018-11-02
scopp
scopp

Fick min andra pojk där i april. Det är bra att bara där utifrån att de har spec vård osv där. Upplevde dock min andra tid efter förlossningen som mindre bra då vi fick dela rum bla, men detta gäller andraföderskor! Annars överlag bra, inget att oroa sig över enligt mig 😀

2018-11-02
Lily1988
Lily1988

Men Ops.. nu hamnade detta under fel kategori. Nån som vet hur man ändrar kategori?😬😏

2018-11-02
scopp
scopp
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...