App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Föda i vatten

Hej! Jag undrar om det är någon här som har erfarenhet av att föda i vatten? Hur var upplevelsen? Om det va första eller andra barnet? Lindrar det smärta? Läst att man kan göra det på sjukhus men hittar inte så mycket mer info om det. Är inne på mina sista veckor nu o tankarna börjar springa runt om födseln. Ska få min första om ev 3 veckor. Känner mig lite som ett frågetecken o rädsla. ♡

2018-11-02
Guldiz
Guldiz
Gravid i vecka 34

Hej, jag födde i badkaret!
Jag blev erbjuden badkar på BB för att lindra smärtan (efter två dygn av förvärkar misslyckades de med epiduralen, som jag från början inte ville ta, så de försökte ge mig vad de hade). När jag legat i badet en liten stund, med lustgas, började krystvärkarna och då fick jag föda i badet. Det var oplanerat men en liten hemlig önskan från mitt håll så jag var nöjd!

Badkaret jag låg i är inte byggt för att föda i, jag fick ha en fot på "kranen" och två sköterskor höll i det andra benet. Jag har aldrig fött förut så jag har inget att jämföra med, men jag tyckte det kändes väldigt bra! Efter vad jag tror var 40 minuter (men det känns kortare i efterhand) kom hon ut med en jädra fart och all smärta upphörde på en gång. Helt sjukt!
Det var supermysigt att ligga där med henne i det varma vattnet, men det var lite läskigt att resa sig och kliva ur det nästan med en gång för att de skulle klippa navelsträngen osv. Men det gick bra!

Rekommenderas helt klart!

2018-11-02
Toxxiqo
Toxxiqo
Gravid i vecka 26
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...