App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förskolan förbjuder byxblöjor

Vi var i morse och lämna dottern på förskolan. Samtidigt lämna vi hennes blöjor. Då fick vi information att barnen inte får ha byxblöjor där under vintermånaderna utan bara knäpp blöjor. Fick inget direkt svar. Är det fler som har det så här? Nån som jobbar på fsk som kan förklara varför de har gjort så här? Då se hur det går för vår tös som vägrar knäpp taip blöjor.

2018-11-01
hanna199001
hanna199001

Tackar för alla svar.
Då förstår vi dem lite bättre.

2018-11-03
hanna199001
hanna199001

Jag instämmer med Norrlänning 1,. Vår förskola önskar öppna blöjor året runt och jag förstår dem,. Byxblöjor är supersmidigt på sommaren när ungen springer runt utan byxor men så här års är öppna blöjor det smidigaste, speciellt när det bara är kiss och ingen anledning att ta av allt och torka,. Hemma får sonen inbland stå och byta eftersom han inte gillar att avbryta leken

2018-11-02
JennyLowerot
JennyLowerot

Barnen har ju oftast mycket mer kläder på sig på vinterhalvåret.
Skulle man driva frågan så är jag ganska övertygad om att det inte är hållbart med ett förbud.
Frågan är ju om förskolan verkligen uttryckt ett förbud eller om de önskar av hela sitt hjärta att barnen inte har byxblöjor.

2018-11-01
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Fast här handlade det om på vinterhalvåret , inte alltid.. underlätta för personalen är aldrig fel. Man kan ju alltid be om det, men jag att förbjuda byxblöjor känns fel. Då kan man lika bra förbjuda fingervantar till barn som inte klarar av att stoppa i fingrarna rätt, det är också ett moment som är jobbigt för pedagogerna.

2018-11-01
Bulanbert
Bulanbert

Men varför vill man inte som förälder underlätta för personalen?

Nej, de lär inte byta blöja utomhus men även om man går in är det ju oerhört mycket lättare för personalen att slippa ta av alla kläder nertill för att få på en byxblöja. Och de har ju förmodligen många blöjbarn på avdelningen.

Så viktigt kan det väl ändå inte vara vilken sorts blöja barnen har? Man kan ju lämna barnet med byxblöja (för den är ju bara att riva upp i ”sömmarna”) och byta till byxblöja när ni kommer hem så minimerar ni antalet timmar med tejpblöja om den känns som ett problem.

2018-11-01
Norrlänning 1
Norrlänning 1

Byter de blöja utomhus,?enda gången det kan vara ok. Annars får de väl höja värmen om barnen fryser.
Jobbar själv på förskola och vi kräver inget och kan inte göra det. Föräldrarna betalar själv blöjorna och då bestämmer de vad som ska köpas. Ibland vill vi hellre ha byxblöja än tejpblöja, då ibland på barn som börjat gå på toa men fortfarande behöver blöja. Men till sist är det alltid föräldrarna som bestämmer.

2018-11-01
Bulanbert
Bulanbert

Jag jobbar själv på fsk och föredrar att föräldrarna tar med sig tejpblöjor (dock det är inget krav hos oss) eftersom det tar så mycket mer tid med alla blöjbyten om man måste klä av och på byxorna på barnen istället att bara öppna bodyn och dra ner byxorna lite. Det gör faktiskt skilldnad när man har 16 barn i gruppen som alla använder blöja. Men ändå tycker jag att så länge vi inte bjuder på gratis blöjor så ska det vara föräldrarnas val att köpa tejp eller byxblöjor, det som passar ett barn passar kanske inte det andra.

2018-11-01
Soffi95
Soffi95
Barn på 2 år

Samma på våran förskola, det är för att personalen ska slippa ta av alla ytterkläder om barnet tex, har bajsat. En tejpblöja kan man bara dra ner byxan och sedan dra upp igen. En byxblöja ska alla kläder av och sen på igen. Jag förstår att dom har.

2018-11-01
Lilsof
Lilsof
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...