App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

9 månader bebis - matstrejkar

Hej! Tänkte höra om någon har erfarenhet av sämre aptit/matstrejk vid 9 månader? Min tjej hade kommit igång bra med o äta vanlig mat redan vid 7 månader o åt oftast lite mer än 1-1,5 burk barnmat om dagen. Ersättning/fruktpure som mellis. Men nu sen hon blev 9 månader tycker jag hon börjat neka mat var o varannan dag.. Ersättning tar hon utan problem så hon får ju i sig nått men blir som fundersam varför hon helt plötsligt verkar så ointresserad. Tycker inte hon verkar må dåligt på något vis mer än att hon varit förkyld för någon vecka sen.. Någon som känner igen sig?

2018-10-30
missnnat
missnnat
Barn på 2 år och 2 månader

Har du provat att ge mat som hon kan plocka själv och stoppa i munnen? Sonen började krångla med burkmaten för han ville äta själv.

2018-10-31
Fruito
Fruito
Barn på 2 år och 5 månader

Min son är 9 1/2 månad, samma här, går lite trögt med maten nu, annars matglad, tand nr 2 har hoppat fram nyss och nu verkar det klia jättemycket upptill, och så är det ingång i utvecklingsfas nu samtidigt som separationsfasen fortfarande pågår, skitjobbigt med både sömn och mat just nu.

2018-10-31
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Testa med hemlagad mat ibland o se o det går bättre. Första barnet fick bara hemlagad mat, andra barnet fick mkt burkmat. Så jag säger absolut inte att d e fel.

2018-10-31
1rema
1rema
Barn på 3 år och 10 månader

Ah kan ju mycket väl vara så som du säger, att det är så mycket annat som lockar ☺️ Tycker faktiskt jag känner igen mig lite i de där att de går bättre med mat när hon har något o pyssla med samtidigt! Tänkte jag faktiskt inte på förrän nu, är faktiskt de enda gångerna hon äter någorlunda bra 😅 Är väl alldeles för tråkigt att sitta ner o äta. Får avvakta o se hur de utvecklar sig!

2018-10-30
missnnat
missnnat

Vi har också haft lite mer protester mer maten trots att sonen varit riktigt matglad från första start - han har precis fått två tänder nedtill, så vet inte om det kan ha med det att göra? Samt att vi märker att han är väldigt ”upptagen” med att titta på allt runtomkring så vi misstänker att det kanske har med hans utveckling att göra, att han inte har tid/ro att äta - det brukar gå lite lättare om han får ha en leksak eller nåt sånt medans han äter för att distrahera honom så öppnar han munnen av ren vana haha 🙈 sen tror vi också att han var i en tillväxtfas nyligen då han åt jättemycket, så att han äter mindre nu kan ju förklaras av att tillväxtfasen är över, men så länge han äter någorlunda och verkar må bra och är glad oroar vi oss inte 😊

2018-10-30
MammaKotte
MammaKotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...